Home » Wij Techniek

Wij Techniek

Wij Techniek is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. De missie: alle vakmensen in de branche motiveren om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. En dit zijn zeer diverse vakmensen: engineers, monteurs, werkvoorbereiders, uitvoerders, HR-adviseurs, magazijnmedewerkers, ondernemers, directeuren én meer. Wij Techniek is een samenwerkingsverband tussen de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie en FNV metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland.

De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 135.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. Wij Techniek (voorheen OTIB) zet zich graag in voor iedereen die werkt of wil werken in de technische installatiebranche.

Installatiebranche biedt uitdagingen

De wereld verandert snel. In bijna alle veranderingen speelt installatietechniek een rol. Perfecte installaties vormen de sleutel tot het succes van de energietransitie, slimme gebouwen, frisse scholen, koele woningen, smart homes, langer zelfstandig thuis wonen, groen gas of liever waterstof en hoe bewaar je zonne-energie. Bij perfecte installaties horen slimme toepassingen en tevreden gebruikers.

Opdrachtgever voor keuzeproject en Meesterproef

Wij Techniek is opdrachtgever geweest van de landelijke wedstrijd Technasium Top Award in schooljaar 2019-2020. Ook hebben ze samen met technasiumdocenten en experts uit de branche 3 O&O-projecten ontwikkeld die geschikt zijn als keuzeproject of een vertrekpunt kunnen vormen voor een Meesterproef. Een lokaal installatiebedrijf fungeert bij deze projecten als opdrachtgever; Wij Techniek helpt bij het vinden van een installatiebedrijf in de buurt.

Contact

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.