Home » Vacature Netwerkregisseur Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland

Vacature Netwerkregisseur Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland

Ben jij de verbindende kracht die wij zoeken? Stichting Technasium, met ruim 100 aangesloten middelbare scholen verspreid over heel Nederland, zoekt een energieke en bevlogen Regisseur Technasiumnetwerken voor de regio's Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland. 0,8 fte | schaal 12 CAO VO

Wat doe je als netwerkregisseur?

De netwerkregisseur voert regie op:

 • De samenwerking binnen en tussen de drie netwerken Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland op verschillende niveaus (schoolleiding – onderwijsteam – expertisecentrum)
 • De kwaliteit van het technasiumonderwijs
 • Samenwerking in de regio door goede relaties op te bouwen met partijen zoals Hoger Onderwijs, brancheorganisaties, bedrijfsleven en provincies

Je hebt zicht op de verschillende belangen van partijen en kan die bij elkaar brengen. En als netwerkregisseur kan je inspireren en aanjagen om technasiumonderwijs verder te ontwikkelen. Je enthousiasmeert van onderop en zorgt dat de schoolleiding faciliteert.

Daarnaast draagt de regisseur bij aan de ontwikkeling en uitvoering van het meerjarenbeleid van het netwerk en zorgt ervoor dat dit meerjarenbeleid zoveel mogelijk in lijn is met de koers van de stichting. En je draagt vanuit de eigen expertise bij aan het beleid van het expertisecentrum

Kortom, je bent de spil tussen scholen, netwerk en expertisecentrum, hebt een goed gevoel voor belangen en weet wanneer gestuurd moet worden en wanneer je kan loslaten.

Ben jij geschikt voor deze functie?

 • Je hebt ervaring op het snijvlak onderwijs-bedrijfsleven: je hebt vanuit onderwijs ervaring met samenwerking met bedrijfsleven. Of andersom: vanuit bedrijfsleven heb je intensief samengewerkt met onderwijsinstellingen.
 • Je kunt schakelen op verschillende niveaus: schoolleiding en onderwijsinhoud, strategie en praktijk, technasium en stichting en daarbij heb je oog voor de verschillende belangen.Je hebt affiniteit met publiek-private samenwerkingen: je ziet het als een uitdaging om deze in te zetten voor de innovatie van het technasiumonderwijs.  
 • Je hebt een hbo+ of wo-opleiding afgerond.
 • Ervaring met Technasium is een pré.
 • Je inspireert: met jouw enthousiasme en drive weet je je collega’s en scholen te inspireren en motiveren om samen een volgende stap te zetten, waarbij je goed blijft luisteren.

Profiel

 • Netwerkkwaliteiten: je houdt ontwikkelingen in je netwerk levend door op het juiste moment nieuwe impulsen te leveren of partijen met elkaar in contact te brengen. Je hebt een goede antenne voor wat er speelt in jouw regio’s en weet kansen te benutten.
 • Coachende kwaliteiten: je helpt anderen door ze zelf oplossingen voor problemen te laten vinden. Je stuurt op zelfstandigheid en creativiteit op de scholen.
 • Oog voor kwaliteit: Je bent scherp op kwaliteit en kunt anderen daar ook alert op maken.
 • Zelfgestuurd: je kunt goed prioriteiten stellen; je bent doortastend en werkt resultaatgericht. Je kunt verantwoorden wat je doet.
 • Strategisch én operationeel sterk: Je weet strategische plannen te vertalen naar praktische acties. Bovendien kun je goed schakelen tussen de verschillende niveaus.

Stichting Technasium

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Dat zijn er inmiddels ruim 100 in heel Nederland. De stichting ontwikkelt samen met de scholen het technasiumonderwijs, begeleidt de regionale technasiumnetwerken waarin de scholen samenwerken, leidt technasiumprofessionals op en bewaakt de kwaliteit. Technasium staat voor authentiek, bètatechnisch projectonderwijs. Samen leiden we toekomstmakers op: gedreven leerlingen die met innovatieve oplossingen bijdragen aan een betere en duurzame wereld.

Stichting Technasium is een kleine organisatie die bestaat uit een hecht, professioneel team van zeven netwerkregisseurs en vijf adviseurs op gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, professionalisering en marketing & communicatie. Iedere medewerker legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Het Technasium, scholen en stichting samen, zijn een professionele, lerende netwerkorganisatie. Zowel de medewerkers van de stichting als de scholen zijn over het hele land verspreid. Als netwerk staan we voor de kernwaarden: eigenaarschap, co-creatie, vertrouwen en waarderend perspectief.

Praktische informatie

Je werkt vanuit huis, in Zuid-Holland, en vanuit ons kantoor in Utrecht. Reizen is voor jou geen probleem. Je neemt deel aan bijeenkomsten in de technasiumnetwerken, met externe partners en teamoverleggen in Groningen, Utrecht of op andere plekken in het land.

De functie heeft een omvang van 0,8 FTE, dat betekent een werkweek van gemiddeld 32 uur. Soms vraagt het werk een stapje extra en je bent in staat je eigen werktijden hierop aan te passen. Je vakantie en verlof plan je zoveel mogelijk in de schoolvakanties.

Deze functie wordt gewaardeerd in schaal 12 volgens de CAO VO, en Stichting Technasium kent aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan 30 vrije dagen per jaar (bij een fulltime dienstverband), een eindejaarsuitkering en een flexibel te besteden keuzebudget.

Je start met een tijdelijk dienstverband van een jaar. Als beide partijen tevreden zijn, kan dit worden omgezet naar een vast dienstverband. Zo bieden we jou de kans om je te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie.

Aan het begin van het nieuwe schooljaar (2024-2025) zullen we de vacature onder de aandacht brengen en actief gaan werven. Als je nu al enthousiast bent, zijn wij wel bereikbaar voor aanvullende informatie.  

Meer informatie?

Voor vragen of aanvullende informatie kun je contact opnemen:

 

We kijken uit naar je reactie!

Je kunt solliciteren door je motivatie en CV te mailen naar Marian Lambeck, [email protected]

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.