Home » Vacature Netwerkregisseur Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland

Vacature Netwerkregisseur Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren

Wat doe je als netwerkregisseur?

Binnen de drie netwerken Rijnland, Rijnmond en Zuid-Holland zorg je er samen met je collega’s voor dat technasiumscholen up-to-date zijn over de nieuwste ontwikkelingen. Je stimuleert kennisdeling, vergroot eigenaarschap en geeft advies waar nodig. Je bewaakt de kwaliteit van het onderwijs en faciliteert de samenwerking tussen scholen, bedrijfsleven en hoger onderwijs. Samen met je collega’s van Stichting Technasium draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de technasiumformule en aan kwaliteitsvraagstukken.

Wat maakt het werk leuk?

Je bent continu bezig met het leggen van verbindingen tussen de stichting en de technasiumscholen en de scholen in de netwerken onderling. De dynamiek van kennisuitwisseling en interactie met bedrijven rond de scholen betekenen daarbij steeds weer een impuls. Je zit bovenop de (snelle) ontwikkeling van het technasiumonderwijs, de didactiek en de netwerkorganisatie. Het dynamische en complexe speelveld geeft je energie.

Ben jij geschikt voor deze functie?

 • Je hebt ervaring op het snijvlak onderwijs-bedrijfsleven: je hebt vanuit onderwijs ervaring met samenwerking met bedrijfsleven. Of andersom: vanuit bedrijfsleven heb je intensief samengewerkt met onderwijsinstellingen. Ervaring met Technasium is een pré.
 • Je hebt affiniteit met publiek-private samenwerkingen: je ziet het als een uitdaging om deze in te zetten voor de innovatie van het technasiumonderwijs.  
 • Je hebt een hbo+ of wo-opleiding afgerond.
 • Je hebt een visie op het technasiumconcept: je weet deze visie te vertalen naar de praktijk van de scholen.
 • Je inspireert: met jouw enthousiasme en drive weet je je collega’s en scholen te inspireren en motiveren om samen een volgende stap te zetten, waarbij je goed blijft luisteren.

Profiel

 • Netwerkkwaliteiten: je houdt ontwikkelingen in je netwerk levend door op het juiste moment nieuwe impulsen te leveren of partijen met elkaar in contact te brengen. Je hebt een goede antenne voor wat er speelt in jouw regio’s en weet kansen te benutten.
 • Coachende kwaliteiten: je helpt anderen door ze zelf oplossingen voor problemen te laten vinden. Je stuurt op zelfstandigheid en creativiteit op de scholen.
 • Oog voor kwaliteit: Je bent scherp op kwaliteit en kunt anderen daar ook alert op maken.
 • Zelfgestuurd: je kunt goed prioriteiten stellen; je bent doortastend en werkt resultaatgericht. Je kunt verantwoorden wat je doet.
 • Strategisch én operationeel sterk: Je weet strategische plannen te vertalen naar praktische acties. Bovendien kun je goed schakelen tussen de verschillende niveaus.

Stichting Technasium

Scholen met het predicaat Technasium zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Dat zijn er inmiddels ruim 100 in heel Nederland. De stichting ontwikkelt samen met de scholen het technasiumonderwijs, begeleidt de regionale technasiumnetwerken waarin de scholen samenwerken, leidt technasiumprofessionals op en bewaakt de kwaliteit. Technasium staat voor authentiek, bètatechnisch projectonderwijs. Samen leiden we toekomstmakers op: gedreven leerlingen die met innovatieve oplossingen bijdragen aan een betere en duurzame wereld.

Stichting Technasium is een kleine organisatie die bestaat uit een hecht, professioneel team van zeven netwerkregisseurs en vijf adviseurs op gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, professionalisering en marketing & communicatie. Iedere medewerker legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Het Technasium, scholen en stichting samen, zijn een professionele, lerende netwerkorganisatie. Zowel de medewerkers van de stichting als de scholen zijn over het hele land verspreid. Als netwerk staan we voor de kernwaarden: eigenaarschap, co-creatie, vertrouwen en waarderend perspectief.

Praktische informatie

Je werkt vanuit huis, in Zuid-Holland, en vanuit ons kantoor in Utrecht. Reizen is voor jou geen probleem. Je neemt deel aan bijeenkomsten in de technasiumnetwerken, met externe partners en teamoverleggen in Groningen, Utrecht of op andere plekken in het land.

De functie heeft een omvang van 0,8 FTE, dat betekent een werkweek van gemiddeld 32 uur. Soms vraagt het werk een stapje extra en je bent in staat je eigen werktijden hierop aan te passen. Je vakantie en verlof plan je zoveel mogelijk in de schoolvakanties.

Deze functie wordt gewaardeerd in schaal 12 volgens de CAO VO, en Stichting Technasium kent aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan 30 vrije dagen per jaar (bij een fulltime dienstverband), een eindejaarsuitkering en een flexibel te besteden keuzebudget.

Je start met een tijdelijk dienstverband van een jaar. Als beide partijen tevreden zijn, kan dit worden omgezet naar een vast dienstverband. Zo bieden we jou de kans om je te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats op 23 mei 2024. De tweede ronde staat gepland op 30 mei 2024. Beide gespreksrondes vinden plaats op ons kantoor in Utrecht.

Meer informatie?

Voor vragen of aanvullende informatie kun je contact opnemen:

 • over de procedure: Marian Lambeck, adviseur bedrijfsvoering [email protected] | 06 – 3011 7823
 • over de inhoud van de functie: Ria Sluiter, directeur, [email protected] | 06 – 1500 2445

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.

 

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.