Home » Toekomstige technici op speeddate

Toekomstige technici op speeddate

Gepubliceerd op 9 november 2021

Toekomstige technici op speeddate

Ruim 40 teams van technasiumleerlingen uit Midden- en Zuid-Limburg hebben volop gespeeddatet met experts en vervolgopleidingen. De bovenbouwleerlingen van Bernardinuscollege, Graaf Huyn College, Sophianum, ROER College Schöndeln en Het College Weert waren te gast bij Zuyd Hogeschool in Heerlen. Doel van het speeddaten is dat leerlingen zorgen voor geschikte expertbegeleiding voor hun Meesterproef, het eindexamenproject voor technasiumleerlingen. De scholen en het hoger onderwijs hebben daarnaast een gezamenlijk doel: Meer hooggekwalificeerd, bètatechnisch talent in Limburg opleiden.

Bij Zuyd Hogeschool in Heerlen konden ze kennis maken met de opleidingen Applied Science, Built Environment, CMD, Engineering, ICT, Mens & Techniek en Technische Bedrijfskunde. Daarnaast waren ook technische opleidingen van Universiteit Maastricht vertegenwoordigd: Biomedical Sciences, Business Engineering, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen en Maastricht Science Programme.

Markt en college

Voor leerlingen die even geen speeddate hadden, was er een opleidingsmarkt ingericht waar alle opleidingen zichzelf ook presenteerden. Als bonus gaf Dominique Nijssen dit jaar voor alle bezoekers een speciaal college onderzoeksvaardigheden.

Meer hooggekwalificeerd, bètatechnisch talent

Het is van belang dat meer leerlingen voor een bètatechnische opleiding kiezen. Alleen zo kan voldaan worden aan de groeiende vraag naar talent in de techniek en technologie bij bedrijven, organisaties en overheden. Het Technasium en het hoger onderwijs werken samen om te zorgen dat leerlingen hun bètatechnische talenten ontdekken en ontplooien.

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.