Home » Wij Techniek en Stichting Technasium ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Wij Techniek en Stichting Technasium ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Gepubliceerd op 3 juni 2022

Wij Techniek en Stichting Technasium ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Wij Techniek en Stichting Technasium hebben op 1 juni een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend. De handtekeningen van directeur Ria Sluiter (Stichting Technasium) en directeur Sven Asijee (Wij Techniek) onderschrijven de samenwerking voor het lopende schooljaar en de komende schooljaren (2022-2023 en 2023-2024).

Sven Asijee en Ria Sluiter onderschrijven de samenwerking met een handtekening

Wij Techniek is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Ze gaan de technasiumscholen onder andere ondersteunen bij het realiseren van de samenwerking in de regio met bedrijven uit de technische installatiebranche. De bedrijven en de scholen ontwikkelen samen uitdagende technische opdrachten voor de leerlingen van het Technasium.

Door de samenwerking kunnen leerlingen al vroeg kennismaken met de technische installatiebranche. Technasiumleerlingen verkrijgen zo een goed beeld van de technische installatiebranche en welke cruciale rol deze vervult in o.a. de energietransitie. De branche zit te springen om goed opgeleide technici en biedt talloze carrièremogelijkheden.

Festivalpartner

Een van de eerste wapenfeiten van de samenwerking met Stichting Technasium is dat Wij Techniek festivalpartner is van technasiumfestival UNFOLD. Als festivalpartner levert Wij Techniek een substantiële inhoudelijke en financiële bijdrage aan dit meerdaagse festival voor de leerlingen van technasiumscholen uit heel Nederland.

Kennismaking met de technasiumscholen

Op 1 juni waren de schoolleiders van de technasiumscholen te gast bij Intechnium in Woerden voor de jaarlijkse Participantenraad van de technasiumcommunity. Het Intechnium biedt onderdak aan tal van organisaties en bedrijven in de techniek waaronder Wij Techniek. Sven Asijee en Hans Haring, projectmanager Onderwijs, hebben tijdens die gelegenheid Wij Techniek en zichzelf voorgesteld aan de schoolleiders en het bestuur en team van Stichting Technasium.

Hans Haring (links), Fabiènne Hendricks en Sven Asijee tijdens de kennismaking op de Participantenraad

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.