Home » Meer dan 800 leerlingen op UNFOLD festival 2023

Meer dan 800 leerlingen op UNFOLD festival 2023

Gepubliceerd op 3 juli 2023

Meer dan 800 leerlingen op UNFOLD festival 2023

Iedereen heeft vast een geweldige tijd gehad tijdens de tweede editie van het UNFOLD festival van 27 t/m 30 juni in Bunnik! Maar liefst 800 onderbouwleerlingen van technasiumscholen uit het hele land bezochten UNFOLD om mee te doen met challenges, experiences en workshops. Daarnaast zijn bovenbouwleerlingen beziggeweest met een interessante en actuele meerdaagse hackathon met de Brandweer en Wij Techniek als opdrachtgevers.

Bekijk de aftermovie

Hackathon met Brandweer en Wij Techniek

De bovenbouwleerlingen kwamen naar UNFOLD om mee te doen met een meerdaagse hackathon, waarbij de Brandweer en Wij Techniek de opdrachtgevers waren. Ze werden uitgedaagd om een duurzaam en brandveilig huis van de toekomst te ontwerpen. Een zeer actueel thema, bijvoorbeeld gezien de recente woningbrand in Arnhem. Maar deze slimme technasiumleerlingen stonden voor de taak en kwamen met briljante, innovatieve ideeën op de proppen, zoals een geweldige Brand-app en warmtelampen die brandgevaarlijke plekken in huis kunnen opsporen. Dat is de toekomst in actie!

Spektakel

Laten we niet vergeten hoeveel plezier er was op het festival. De onderbouwleerlingen hadden de tijd van hun leven met activiteiten zoals de adrenalinepompende Fire Escape, het bouwen van reuzekatapulten en het verkennen van de wonderen van Piëzokracht tijdens workshops en challenges. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er showcases met quizzen waar ze lekkere prijzen konden winnen. Hilarisch was ook de UNFOLD photobooth waar je gekke foto’s kon maken met de meest bizarre haarbanden, hoeden en brillen.

Het UNFOLD festival van 2023 was een waar spektakel, vol educatieve avonturen en opwindende ontdekkingen. Het is geweldig om te zien hoe technasiumleerlingen uit het hele land samenkomen en hen de kans te geven om hun passie voor techniek en technologie te verkennen en te laten groeien.

We bedanken alle festivalpartners, ambassadeurs, deelnemers, bezoekers en suppliers heel hartelijk. Het was een feest, ook voor Stichting Technasium als organisator!

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.