Home » Dongemond College en Damstede Lyceum winnaars Wij Techniek Technasium Award

Dongemond College en Damstede Lyceum winnaars Wij Techniek Technasium Award

Gepubliceerd op 2 juli 2021

Dongemond College en Damstede Lyceum winnaars Wij Techniek Technasium Award

Tijdens een online prijsuitreiking op 1 juli jl. werden de winnende teams van de Wij Techniek Technasium Award 2021 bekendgemaakt. Technasiumleerlingen David, Daniël, Siem en Rafik van het Damstede Lyceum (Amsterdam) kregen de prijs voor het beste onderbouwteam. Lennon, Raven en Sofie van het Dongemond College in Raamsdonkveer wonnen de prijs voor het beste bovenbouwteam. Samen met nog 10 andere leerlingenteams deden zij mee aan de Wij Techniek Technasium Award 2021 met een project dat zij dit schooljaar in opdracht van de technische installatiebranche uitvoerden.

Een jury, bestaande uit Erik Hans Boek en Ruud Gijsbertsen van Wij Techniek en Ria Sluiter van Stichting Technasium, beoordeelde de in totaal 12 inzendingen van 6 verschillende technasiumscholen. Elk team stuurde een filmpje of ingesproken presentatie in over hun project. Wat opviel was de grote diversiteit aan vraagstukken en de hoge kwaliteit ondanks dat het schooljaar vanwege corona de nodige beperkingen kende.

Winnende teams

Het team van het Dongemond College ontwierp een duurzame woonwijk op basis van gedegen onderzoek en uitgebreide calculaties met betrekking tot de kosten en opbrengsten van verschillende duurzame oplossingen. De jury was onder de indruk van het niveau en hoe compleet het plan was van 4havo-leerlingen Lennon, Raven en Sofie.

David, Daniël, Siem en Rafik van het Damstede Lyceum ontwierpen een waterberging voor een plein in Amsterdam. Hun oplossing is gebaseerd op de wet van de communicerende vaten. Ze maakten een proefopstelling van hun ontwerp en hebben dit uitgebreid getest. De jury vond de inzending van deze 3vwo-leerlingen een goed realiseerbare oplossing voor een relevant en zeer actueel vraagstuk.

De leerlingen winnen een teamuitje en de Wij Techniek Technasium Award voor in de prijzenkast op school.

Eervolle vermeldingen

Naast de winnende teams waren er eervolle vermeldingen voor Dagmar, Denise, Esmee en Milan uit 2vwo van het Antoniuscollege Gouda. Zij ontwierpen een levensloopbestendig huis voor ouderen geïnspireerd op een Romeinse villa. Waarbij ze uitgebreide plattegronden, een maquette en 3D-schetsen maakten van zowel de buiten- als de binnenkant.

Voor Iris, Suhayl, Sven en Tijn uit 5vwo van het Keizer Karel College in Amstelveen was er ook een eervolle vermelding van de jury. Zij ontwierpen een rolstoelsimulator voor minder validen. Hiervoor deden zij uitgebreid onderzoek onder de doelgroep. Hun oplossing was een uitgekiende combinatie van techniek en technologie, waaronder pneumatiek en virtual reality.

De andere inzendingen kwamen van:

  • Antoniuscollege Gouda: Feline, Jinte en Floortje
  • Antoniuscollege: Jens, Karsten, Lucas en Melvin
  • Antoniuscollege: Nynke, Senna en Willemijn
  • Stedelijk Dalton College Alkmaar: Abdul, Mirthe, Shenoa, Tim en Timo
  • Stedelijk Dalton College: Annabel, Martin, Sascha, Sven en Yinke
  • Damstede Lyceum Amsterdam: Mattea, Mette en Deborah
  • Keizer Karel College Amstelveen: Jarno, Maya, Roos en Seth
  • Raayland College Venray: Dana, Lars, Quin en Sieben

Wij Techniek

Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds van de technische installatiebranche. Zij zijn al een aantal jaren opdrachtgever voor Technasium en bemiddelen tussen scholen die op zoek zijn naar een lokale opdrachtgever en installatiebedrijven, zodat leerlingen kennis maken met deze branche. Bovendien helpen de leerlingen met hun vernieuwende en creatieve oplossingen de technische installatiebranche in de uitdagingen waar zij voor staan, onder andere op het gebied van de energietransitie.

Wij Techniek is trots op de opbrengsten van de leerlingenteams die een project doen in opdracht van de technische installatiebranche. Met de Wij Techniek Technasium Award zetten zij de technasiumleerlingen in het zonnetje.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.