Home » 15 scholen gestart met project voor Clear Rivers

15 scholen gestart met project voor Clear Rivers

Gepubliceerd op 17 februari 2022

15 scholen gestart met project voor Clear Rivers

Clear Rivers daagt derdejaars technasiumleerlingen van 15 scholen uit om hun plasticvanger nog slimmer te maken. Clear Rivers heeft plasticvangers om structureel drijfvuil uit rivieren en havens te halen. Dit zijn drijvende opvanginstallaties om, met name, plastic op te vangen. Clear Rivers heeft als hoofddoel om doorstroming van plastic drijfvuil naar de zeeën en oceanen te voorkomen. Hun plasticvangers werken passief. De stroming van de rivier en de wind zorgt ervoor, dat het drijfvuil in de plasticvangers komt. Aan de leerlingen de uitdaging om het opvangsysteem slimmer te maken, zodat deze nog effectiever drijfvuil opvangt.

Schaalmodel van de plasticvanger van Clear Rivers

Schaalmodel van de plasticvanger van Clear Rivers

Samenwerking met het Maritiem Museum en Hogeschool Rotterdam

Het project van opdrachtgever Clear Rivers is een samenwerking met het Maritiem Museum en Hogeschool Rotterdam. Het project heeft de vorm van een wedstrijd waar 15 technasiumscholen aan meedoen. Aan elke school zijn 2 studenten van Hogeschool Rotterdam gekoppeld die als experts beschikbaar zijn voor vragen en feedback. De opdrachtgever selecteert samen met de studenten per deelnemende school het beste team. Op dinsdag 31 mei is er voor het winnende team van elke school een plek in de finale. Deze finale vindt plaats op de RDM Factory in Rotterdam waar de teams hun model te water laten in het AquaLab.

Het winnende team neemt in de studio van het Maritiem Museum Rotterdam een filmpje over hun oplossing voor een slimme plasticvanger. Dit filmpje is gedurende een jaar in de Offshore Experience van het Maritiem Museum Rotterdam te zien voor het publiek.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.