Home » Projecten » Ontwerp een slimme plasticvanger

Ontwerp een slimme plasticvanger

Al ons zeeën en oceanen zijn vervuild met plastic. Het merendeel van dit plastic komt daar via rivieren. Clear Rivers heeft plasticvangers om structureel drijfvuil uit rivieren en havens te halen. Dit zijn drijvende opvanginstallaties om, met name, plastic op te vangen. Clear Rivers heeft als hoofddoel om doorstroming van plastic drijfvuil naar de zeeën en oceanen te voorkomen. De huidige plasticvangers werken passief. De stroming van de rivier en de wind zorgt ervoor, dat het drijfvuil in de plasticvangers komt. De plasticvangers zelf zijn redelijk compact, de reikwijdte wordt vergroot door er drijvende schermen aan te koppelen. De schermen kunnen echter niet overal geplaatst worden, omdat zij dan de scheepvaart hinderen.

Aan de leerlingen de uitdaging om het opvangsysteem slimmer te maken, zodat deze nog effectiever drijfvuil op kan vangen dan wel tegen kan houden.

Offshore Experience in het Maritiem Museum

Het project van opdrachtgever Clear Rivers is een samenwerking met het Maritiem Museum in Rotterdam.

Het project ‘Ontwerp een slimme plasticvanger’ heeft de vorm van een wedstrijd waar 7 technasiumscholen aan meedoen. De opdrachtgever selecteert per school het beste team. Deze leerlingenteams pitches hun idee waarna er 1 team als winnaar uit de bus komt. Het winnende team neemt in de studio van het Maritiem Museum Rotterdam hun pitch op. Dit filmpje zal gedurende een jaar in de Offshore Experience van het Maritiem Museum Rotterdam getoond worden.

Opdrachtgevers

Clear Rivers

Scholen

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.