Home » Vacature Projectleider

Vacature Projectleider

Voor de pilot Cross-over projectonderwijs: Van STEM naar STEAM zijn we op zoek naar een oplossingsgerichte en verbindende projectleider (0,1 fte) per 1 september 2024.

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.

Cross-over projectonderwijs: van STEM naar STEAM is een pilot waarbij duo’s van vakdocenten vanuit Onderzoek & Ontwerpen en Beeldende vorming / Kunst & Cultuur samen cross-over STEAM-onderwijsprojecten ontwikkelen en uitvoeren. De docentenduo’s vormen samen, en met betrokkenheid van verschillende partners, een professionele leergemeenschap waar uitproberen, leren en verbeteren centraal staan.

Er wordt zodoende een beproefde aanpak ontwikkeld voor STEAM-onderwijsprojecten in het voortgezet onderwijs. De onderwijsprojecten en de aanpak worden gedeeld als open leermateriaal. De pilot loopt tot het einde van schooljaar 2025-2026. Cross-over projectonderwijs: van STEM naar STEAM wordt mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit Impuls Open Leermateriaal.

Voor de pilot Cross-over projectonderwijs: Van STEM naar STEAM zijn we op zoek naar een oplossingsgerichte en verbindende projectleider (0,1 fte) per 1 september 2024.

Als projectleider faciliteer, coördineer en inspireer jij deze professionele leergemeenschap bestaande uit docentenduo’s van O&O-docenten en docenten Beeldende vorming / Kunst & Cultuur van acht verschillende technasiumscholen.

We zoeken iemand die…

 • oplossingsgericht, communicatief en verbindend is.
 • kennis van en/of affiniteit heeft met het Technasium en met STEAM-onderwijs.
 • ervaring heeft als projectleider en/of in projectmatig werken.
 • ervaring heeft met het ontwikkelen van (vakoverstijgend/cross-over) onderwijsmateriaal.
 • het leuk vindt om in samenwerking met anderen resultaten te behalen en te delen.
 • bij voorkeur werkzaam is op een technasiumschool, bijvoorbeeld als O&O-docent of technator.
 • flexibel is: samen met de pilotgroep en passend bij de pilotvoorwaarden maak je de planning voor bijeenkomsten en werkzaamheden. Je kunt je eigen beschikbaarheid hieraan aanpassen. Gemiddeld besteed je 4 uur per week aan de pilot.

Je faciliteert, coördineert en inspireert de pilotgroep door…

 • te bouwen aan een professioneel en energiek leernetwerk.
 • bijeenkomsten en andere activiteiten te organiseren.
 • het projectplan, planning, begroting, projectadministratie en verantwoording te maken en te bewaken.
 • slimme verbindingen te leggen en te zorgen dat de juiste mensen met elkaar in contact komen om dingen in beweging te zetten.
 • af te stemmen met en in verbinding te blijven met de Technasium Innovatiehub en met het Artslovesscience-netwerk.

Wat wij bieden

Stichting Technasium biedt een tijdelijke functie met een omvang van 0,1 fte van 1 september 2024 tot 1 juli 2026 die bij voorkeur wordt ingevuld op basis van detachering of eventueel als ZZP’er.

Geïnteresseerd

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.

Meer weten

Voor meer informatie over de pilot Cross-over projectonderwijs: Van STEM naar STEAM of over deze functie van projectleider kun je bellen of mailen met Nienke Sikkema: 06 – 1981 6469 | [email protected].  

Je kunt ook kijken op: https://www.technasium.nl/nieuws/aanvraag-van-technasium-voor-pilot-cross-over-projectonderwijs-van-stem-naar-steam-is-gehonoreerd/.

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.