Home » Vacature Directeur Stichting Technasium

Vacature Directeur Stichting Technasium

Deze vacature is gesloten. Het is niet meer mogelijk te reageren.

Als directeur van Stichting Technasium sta je voor de uitdagende taak om onze organisatie verder te ontwikkelen en te profileren als een stevige, vooruitstrevende speler in het onderwijslandschap.

Stichting Technasium zoekt een inspirerende directeur die het voortouw neemt voor een team van zelfstandig werkende professionals. Als directeur ben je verantwoordelijk voor het vergroten van de zichtbaarheid en impact van onze stichting en van de technasiumscholen in Nederland, terwijl je voortdurend op zoek bent naar nieuwe strategische kansen en samenwerkingen.

Jouw rol is van cruciaal belang voor het succes van technasiumscholen, waarbij je een verbindende factor bent tussen verschillende stakeholders. Je beschikt over een scherp oog voor ontwikkelingen op het gebied van landelijk beleid en hebt bij voorkeur goede contacten met de politiek. Als directeur van Stichting Technasium fungeer je als makelaar, aanjager, motivator en ben je ook hands-on en praktisch. Je hoeft niet per se een technisch profiel te hebben, maar ervaring in het onderwijs, is een sterke pré. Je begrijpt netwerkorganisaties en hebt ervaring met leidinggeven. Betrokkenheid en sensitiviteit zijn sleutelwoorden in jouw benadering, waarbij een vleugje humor nooit ontbreekt.

De ideale kandidaat is een betrouwbare persoon met een goede signaalfunctie, strategische visie en een helder communicerend vermogen. Je kunt vooroplopen, stelling nemen en hebt tegelijkertijd oog voor de mensen om je heen. Je bent bekend met het bewaken van de financiële gezondheid van een organisatie en weet te schakelen tussen expertisecentrum en bestuur, altijd met toegankelijkheid voor iedereen als uitgangspunt.

De directeur van Stichting Technasium moet beschikken over:

 • Uitstekende leidinggevende kwaliteiten
 • Overtuigingskracht en vermogen om verbindingen te leggen en te onderhouden
 • Affiniteit met bètatechnische vakken en een passie voor innovatief onderwijs
 • Een academisch werk- en denkniveau, gecombineerd met een brede kijk op onderwijsontwikkelingen
 • Het vermogen om trends te signaleren en daarop in te spelen
 • Gevoel voor bedrijfsvoering, financiële processen en projectmanagement
 • Ervaring in het havo/vwo-onderwijs, inclusief vakvernieuwing en examinering is een pre
 • Ervaring met relevante netwerken en netwerkorganisaties op landelijk niveau is een pre
 • Ervaring met en een netwerk in de overheid en de politiek is een pre


Over Stichting Technasium

Het Technasium is een onderwijsformule voor bètatechnisch onderwijs op havo en vwo, die bestaat sinds 2004. Het is een landelijke formule, die op 105 technasiumscholen in heel Nederland wordt gegeven. Uitgangspunt voor onze onderwijsinnovatie zijn de kernwaarden: co-creatie, waarderend perspectief en vertrouwen. Centraal binnen het Technasium op deze scholen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen werken aan authentieke bètatechnische opdrachten. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen.

De 105 technasiumscholen zijn georganiseerd in 18 regionale netwerken. De scholen werken daarin voortdurend samen aan de kwaliteit en actualiteit van het technasiumonderwijs. Ze onderhouden daarbij contacten met bedrijven en hoger onderwijs in de eigen regio.

Stichting Technasium voert de regie, jaagt aan, inspireert, verbindt, en ondersteunt de scholen in deze activiteiten. Daarbij ligt de focus op bewaking van de kwaliteit van technasiumonderwijs en de professionalisering van docenten op technasiumscholen.


Speelveld

Stichting Technasium is een kleine organisatie die naast de directeur, bestaat uit een hecht team van 6 netwerkregisseurs en 5 adviseurs op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit, professionalisering en marketing & communicatie. Iedere medewerker legt rechtstreeks verantwoording af aan de directeur. Zowel de medewerkers van de stichting als de scholen zijn over het hele land verspreid.

De onderwijswereld is enorm in ontwikkeling. De nadruk ligt steeds meer op samenwerking in regionale samenwerkingsverbanden. Vanuit de overheid wordt dit ook gestimuleerd met vele regelingen. Andere samenwerkingsverbanden dan technasium worden dan ook groter en professioneler. Dit vraagt van Stichting Technasium een sterkere focus op onderwijsinnovatie en positionering om het profiel Technasium stevig in de markt te houden.

​Onderwijsinnovatie vindt plaats binnen de technasiumcommunity, in co-creatie met scholen, docenten, organisaties, bedrijfsleven, Hoger Onderwijs en leerlingen en is verbonden aan het koersplan. In 2024-2025 werken we aan ons nieuwe koersplan voor de periode 2025-2029.


Wat bieden wij?

 • een dynamische en ondernemende baan waarin je echt het verschil kan maken voor vernieuwend onderwijs van de toekomst
 • een zelfstandig en inspirerend team om mee samen te werken en samen optimaal tot recht te laten komen
 • een flexibel werkveld waarin geen dag hetzelfde is: het ene moment zit je om tafel met de minister en dan weer met een docent
 • een aanstelling van 0,8fte
 • salaris conform de CAO VO, schaal 14 (€5939 – €7936 op basis van fulltime dienstverband)
 • gunstige arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en een keuzebudget

Download de functiebeschrijving en de arbeidsvoorwaarden.


Geïnteresseerd?

Stichting Technasium laat zich bij de werving voor deze vacature ondersteunen door executive search bureau Colourful People.

Deze vacature is gesloten. Het is niet meer mogelijk te reageren.

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.