Home » Opdrachtgevers » Stichting Dichterbij

Stichting Dichterbij

Stichting Dichterbij is er voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Ze bieden zorg en ondersteuning op maat op het gebied van wonen, werken en dagbesteding, onderzoek en behandeling. Daarnaast verlenen we onder de naam STEVIG specialistische en forensische zorg aan mensen met een licht verstandelijke beperking en een gedragsstoornis. Zodat zij weer grip krijgen op hun leven en een plek vinden in de maatschappij. STEVIG maakt onderdeel uit van Dichterbij.

Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving, waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen hierbij het vertrekpunt. Dichterbij is actief in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Techniek en innovatie in de zorg

De rol van techniek, zorgtechnologie en ICT wordt steeds belangrijker om de juiste zorg en ondersteuning aan de cliënten van Dichterbij te kunnen bieden. Slimme ideeën over de inzet hiervan helpen hen om de zorg steeds beter vorm te geven.

Technasiumleerlingen kunnen in hun O&O-opdracht voor Dichterbij meer te weten komen over de wereld van mensen met een verstandelijke beperking en leveren met hun oplossing een substantiële bijdrage aan de zorg. Resultaten van O&O-opdrachten werken als een motor voor innovatie binnen Dichterbij.

 

Opdrachten

Stichting Dichterbij is opdrachtgever voor een aantal technasiumscholen in Noord-Brabant en Limburg, onder andere het Graaf Huyn College in Geleen, het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel en het Het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. De O&O-opdrachten komen rechtstreeks van de medewerkers of cliënten van Dichterbij. Dit zijn actuele vraagstukken, waarbij de organisatie daadwerkelijk met de uitkomsten van de leerlingen aan de slag gaat.

Voorbeelden van opdrachten:

  • Ontwerp een (digitaal) hulpmiddel voor cliënten met een verstandelijke beperking om hun maaltijdkeuze door te geven.
  • Hoe kunnen we door middel van techniek meer wellness-beleving in de badkamer van een woning creëren?
  • Hoe kunnen we met behulp van technologie cliënten voorbereiden op de verhuizing naar een nieuwe woning?

Let op: het werkgebied van Stichting Dichterbij is Limburg, Brabant-Oost en rond Nijmegen. Buiten dit werkgebied is Stichting Dichterbij niet actief en ook niet beschikbaar als opdrachtgever.

Contact

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.