Home » Welkom Poort Lyceum en De Nieuwe Veste

Welkom Poort Lyceum en De Nieuwe Veste

Gepubliceerd op 12 februari 2024

Welkom Poort Lyceum en De Nieuwe Veste

Stichting Technasium verwelkomt 2 nieuwe scholen vanaf het komende schooljaar die officieel het predicaat Technasium mogen dragen. Havo- en vwo-leerlingen zijn welkom om deel te nemen aan het Technasium-programma op het Poort Lyceum in Almere en De Nieuwe Veste in Hardenberg. 

Op 7 februari werd het predicaat officieel aan het Poort Lyceum uitgereikt en De Nieuwe Veste in Hardenberg op een later tijdstip een vergelijkbare erkenning zal ontvangen. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen op de beide scholen kiezen voor Technasium.

De technasiumscholen werken samen in regionale netwerken. Ze zijn aangesloten bij en worden ondersteund door Stichting Technasium. Poort Lyceum sluit zich aan bij het netwerk van Flevoland en De Nieuwe Veste bij het netwerk van Overijssel. 

105 technasium scholen

Het technasiumonderwijs stoomt havo- en vwo-leerlingen klaar tot nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische studies. In Nederland zijn er inmiddels 105 middelbare scholen die op havo en vwo een technasiumopleiding aanbieden.  

Ook technasiumschool worden?

Wil jouw school hieraan bijdragen door leerlingen op te leiden tot gedreven, nieuwsgierige en succesvolle studenten van bètatechnische vervolgopleidingen? Dan kan het Technasium zeker iets zijn voor jouw school.

Kijk voor meer informatie op Zelf technasiumschool worden.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.