Home » Ulenhof College en Keizer Karel College grote winnaars Viruskenner 2019

Ulenhof College en Keizer Karel College grote winnaars Viruskenner 2019

Gepubliceerd op 11 april 2019

Ulenhof College en Keizer Karel College grote winnaars Viruskenner 2019

2.000 tweedeklassers van 25 technasiumscholen deden dit jaar mee aan het project Viruskenner. Op 9 april vond de landelijke finale plaats waar het Ulenhof College uit Doetinchem en het Keizer Karel College uit Amstelveen als grote winnaars uit de bus kwamen.

Viruskenner wordt elk jaar georganiseerd door de Cirion Foundation samen met Stichting Technasium. De leerlingen kregen de opdracht om in teams onderzoek te doen naar de meest efficiënte methode om kennis over infectieziekten bij jongeren over te brengen en om een innovatieve preventiemethode te ontwikkelen om nieuwe infecties te voorkomen. In Nederland deden dit jaar 2.000 leerlingen van 25 verschillende technasia mee.

Grote finale

Op 9 april streden in Rotterdam 34 leerlingteams in de grote finale van Viruskenner. Alle teams verzorgden een korte pitch voor een deskundige jury. Ook konden ze verschillende creatieve workshops volgen rondom infectieziekten en transmissieroutes. 6 teams werden uiteindelijk geselecteerd voor de eindronde en mochten hun presentatie nog een keer geven. Uiteindelijk gingen teams van het Ulenhof College uit Doetinchem en het Keizer Karel College uit Amstelveen er met de prijzen vandoor.

Mandy, Ari, Levi en Bas van het Ulenhof College wonnen met hun zelfontwikkelde anti-tekenwasmiddel de creativiteitsprijs. Maria, Deen, Daan en Bram van dezelfde school kregen voor hun Ebola Alert de prijs voor beste inhoud en onderzoek. Jesper, Milan, Mara en Jada van het Keizer Karel College wonnen met hun Ribacampagne de prijs voor meeste maatschappelijke impact.

Noortje van het Christelijk Lyceum in Delft wist het meeste over virussen en won de Viruskennerquiz.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.