Home » Tweede online Technasium Netwerkbijeenkomst Brabant-Oost een succes!

Tweede online Technasium Netwerkbijeenkomst Brabant-Oost een succes!

Gepubliceerd op 13 december 2021

Tweede online Technasium Netwerkbijeenkomst Brabant-Oost een succes!

Op vrijdag 10 december vond de Technasium Netwerk Bijeenkomst 2021 van netwerk Brabant-Oost plaats. Voor de tweede keer was dit een volledige online editie, in de vorm van online speeddates. Tijdens de Technasium Netwerk Bijeenkomst gaan leerlingenteams uit de bovenbouw op zoek naar een opdrachtgever. De opdrachtgevers brengen hun vraagstuk in en gaan met de leerlingen in gesprek om te kijken of er een match is.

Speeddates

Nadat de technasiumleerlingen uit 4havo, 4vwo en 5vwo casussen van mogelijke opdrachtgevers gelezen hebben, stelden de leerlingenteams een top 5 samen. Voor elk team was er tijdens de netwerkbijeenkomst een dagprogramma opgesteld waarin ze speeddates hadden met deze opdrachtgevers. Tijdens de gesprekken is er gesproken over de casussen, mogelijke opdrachten en wederzijdse verwachtingen. Daarnaast wisselen teams en opdrachtgevers ook contactgegevens uit.

‘Het speeddaten ging goed. Ik heb genoten van de leerlingen die enthousiast erin gingen!’

Grace Eijpe (Houtdatwerkt)

 

Groot aantal deelnemende leerlingen

In totaal deden 191 leerlingen verdeeld over 58 leerlingenteams mee aan de netwerkbijeenkomst. In totaal hebben zij 241 speeddates gehad. De deelnemende technasiumscholen waren d’Oultremont College (Drunen), Jeroen Bosch College (Den Bosch), Jacob Roelandslyceum (Boxtel), Eckartcollege (Eindhoven), Dr. Knippenbergcollege (Helmond) en Varendonck College, (Asten).

De leerlingen hadden zich goed voorbereid. Ik kreeg zelfs een aantal technische vragen waar ik zelf even over moest nadenken.’

Lianne van den Wittenboer (Brainport)

Toenemende deelname van opdrachtgevers uit het hoger onderwijs

Elk jaar zijn er gemiddeld 30 opdrachtgevers die zich aanmelden met een casus en met de technasiumteams in gesprek gaan. De afgelopen jaren is de deelname van het hoger onderwijs toegenomen. Ook hogeronderwijsinstellingen uit Brabant zijn goed vertegenwoordigd. Naast Fontys Hogescholen en de Technische Universiteit Eindhoven, waren ook Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences met meerdere opdrachten aanwezig.

Master of Light! Powered by ASML – Night of the Nerds

Naast de ingeplande speeddates konden leerlingen in hun wachttijd het spel Master of Light spelen waarin je lichtstralen moet leiden van het begin naar nieuwe focuspunten. Daarbij moet gebruik gemaakt worden van optische elementen zoals lenzen, splitters en spiegels. Het spel is ontwikkeld door ASML.

Benieuwd naar deelnemende bedrijven en onze foto-impressie? Kijk dan op https://www.technasiumbrabantoost.nl/events/netwerkbijeenkomst/netwerkbijeenkomst-2021/.

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.