Home » Toekomstmakers Event in Zutphen brengt jong talent en opdrachtgevers samen

Toekomstmakers Event in Zutphen brengt jong talent en opdrachtgevers samen

Gepubliceerd op 1 maart 2024

Toekomstmakers Event in Zutphen brengt jong talent en opdrachtgevers samen

Op donderdag 29 februari vond het Toekomstmakers Event van technasiumnetwerk Gelderland plaats in het Koelhuis in Zutphen. Ruim 200 technasiumleerlingen uit de bovenbouw waren hier aanwezig en kregen de kans opzoek te gaan naar nieuwe opdrachtgevers en experts in en rond de provincie Gelderland. De deelnemende scholen waren: Almende college (Silvolde), Eligant Lyceum (Zutphen), Houtkamp College (Doetinchem), Schaersvoorde (Aalten) en Veluws College/ Walterbosch (Apeldoorn).

Het evenement trapte af met een inspirerende presentatie over het technasiumonderwijs, waarna 3 leerlingenteams het podium betraden, elk met hun eigen project voor echte opdrachtgevers, zoals Van Oord. Tijdens deze presentaties deelden de leerlingen niet alleen hun creatieve ideeën, maar ook inzichten in het proces achter hun projecten en hoe zij tot hun innovatieve oplossingen waren gekomen. De aanwezige opdrachtgevers van Actemium en ziekenhuis Rijnstate deelden op hun beurt waardevolle ervaringen over de samenwerking met de technasiumleerlingen.

Netwerkcafé

Na de boeiende presentaties van de leerlingen was het tijd voor het Netwerkcafé. Hier stonden opdrachtgevers klaar om hun bedrijf te introduceren. Leerlingen konden hier ideeën opdoen voor hun volgende technasiumproject en opzoek naar een potentiële opdrachtgever. Op de statafels lagen bierviltjes waarmee contactgegevens konden worden uitgewisseld. Onder de aanwezige opdrachtgevers bevonden zich grote technische bedrijven als Actemium en Bronkhorst, die enthousiast in gesprek gingen met de leerlingen. Ook het hoger onderwijs was vertegenwoordigd. Zo brachten hogescholen Windesheim, Van Hall Larenstein en Hogeschool Arnhem Nijmegen hun (technische en exacte) opleidingen onder de aandacht, en boden hun expertise en faciliteiten aan aan de leerlingen.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.