Home » Technasiumleerlingen ontwerpen vissenhotels

Technasiumleerlingen ontwerpen vissenhotels

Gepubliceerd op 31 maart 2022

Technasiumleerlingen ontwerpen vissenhotels

Ruim tweehonderd technasiumleerlingen van de RSG De Borgen, het Praedinius Gymnasium en het H.N. Werkman Stadslyceum werden door waterschap Noorderzijlvest uitgedaagd om een vissenhotel voor het Paterswoldsemeer te ontwerpen.

Vissenhotels worden steeds meer ingezet om de (ecologische)waterkwaliteit in meren te verhogen. Vissen en kleine waterbeestjes hebben door de veranderingen in de meren weinig schuil- en paaiplekken. Vissenhotels helpen hiermee en zorgen ook voor een ecologische verbetering.

Origineel en creatief!

Educatiemedewerker Annemieke van der Lans van Noorderzijlvest is zeer enthousiast over de ontwerpen van de leerlingen: “Er is ontzettend creatief gewerkt, je ziet duidelijk dat er goed vooronderzoek is gedaan. En tegelijkertijd zijn de leerlingen weinig geremd door wat allemaal niet kan. Ze zien vooral wat er allemaal wel kan. Dat levert heel originele ontwerpen op”.

Begin maart zijn de ontwerpen gepresenteerd in het Wall House, deze zijn door zowel een vakjury als het publiek beoordeeld. Het ontwerp van Arthur, Simon, Jarien en Nadine, leerlingen van het RSG De Borgen, was publieksfavoriet. Hugo, Robin, Nadine en Marloes van het Stadslyceum wonnen de vakjuryprijs. Beide ontwerpen worden vertaald naar de praktijk en  in het Paterswoldsemeer geplaatst.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.