Home » Technasiumleerlingen Ian en Marel winnen ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston

Technasiumleerlingen Ian en Marel winnen ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston

Gepubliceerd op 5 maart 2019

Technasiumleerlingen Ian en Marel winnen ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston

Technasiumleerlingen Marel Vrerink (6 vwo) van CSG Reggesteyn in Nijverdal en Ian Rempkens (5 vwo) van het Bonhoeffer College in Enschede zijn de winnaars van de ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston. Deze zomer gaan zij naar Houston om een twee weken durend ruimtevaartprogramma bij NASA te volgen.

Twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Technasiumleerlingen Marel Vrerink (6 vwo) van CSG Reggesteyn in Nijverdal en Ian Rempkens (5 vwo) van het Bonhoeffer College, in Enschede krijgen de kans dit te doen.

Op naar Houston

De scholieren deden mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston. In Overijssel wordt deze internationale wedstrijd, een initiatief van United Space School, georganiseerd door Techniekpact Twente speciaal voor de technasiumscholen. Voor de finale kregen de 8 finalisten die de voorrondes hadden gewonnen, de opdracht om een nieuwe toepassing te bedenken voor één of meerdere satellieten die rond de aarde draaien. De finalisten presenteerden hun ideeën in een Engelstalige videopitch.

De hoofdprijs, een ticket naar Houston, werd gewonnen door Marel Vrerink en Ian Rempkens. Marel ontwierp een satellietmissie om beter onderzoek te kunnen doen naar de Kuipergordel, een gordel van vele miljarden objecten voorbij Neptunus. Ian bedacht een satelliet om kleine stukken ruimtepuin op te ruimen.

In de 2e helft van juli 2019 gaan Marel en Ian, net als de 50 andere winnaars van over de hele wereld bij NASA een programma over ruimtevaart volgen. Ze ontmoeten er astronauten. Zij gaan er onder andere astronauten ontmoeten en een bemande reis naar Mars voorbereiden.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.