Home » Technasiumleerlingen gehuldigd met ScienceMakers Award

Technasiumleerlingen gehuldigd met ScienceMakers Award

Gepubliceerd op 5 november 2020

Technasiumleerlingen gehuldigd met ScienceMakers Award

In november vindt de online campagne ScienceMakersLAB plaats om jongeren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Onder hen ook de winnende leerlingenteams van de landelijke wedstrijden die het Technasium met verschillende opdrachtgevers organiseert: Technasium Top Award met Platform WOW, Viruskenner met Cirion Foundation en Bouwend Nederland Innovatieprijs.

ScienceMakersLAB

De hele maand november houdt ScienceMakers een online campagne om de ruim 120 jongeren die afgelopen jaar een prestatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap, technologie en maken een extra blijk van waardering te geven. Presentator Dennis Weening maakt tijdens de online campagne ScienceMakersLAB de verhalen achter deze jonge innovatieve talenten zichtbaar. Talent dat Nederlandse bedrijven en instellingen hard nodig hebben om wereldwijd de concurrentie aan te kunnen. Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

Elk jaar vinden wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar de meest ingewikkelde berekeningen en briljante uitvindingen. Bedenken ze toffe ideeën. Én doen zij geniale ontdekkingen. De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Dit jaar – wegens Covid-19 –  is de 6e editie helemaal online. Alle winnaars ontvangen uiteraard wel hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie.

Alle winnende projecten en de talenten die deze ingenieuze concepten hebben bedacht, worden tijdens ScienceMakersLAB in het zonnetje gezet.

Technasiumleerlingen gehuldigd met ScienceMakers Award

Ook technasiumleerlingen zijn ScienceMakers. Dit jaar ontvangen de winnende teams van de Technasium Top Award, Viruskenner en Bouwend Nederland Innovatieprijs een Sciencemakers Award. Stichting Technasium organiseert deze projecten met verschillende opdrachtgevers: Technasium Top Award met Platform WOW en Rijkswaterstaat; Viruskenner met Cirion Foundation en Erasmus MC en Bouwend Nederland Innovatieprijs.

Viruskenner

Bouwend Nederland Innovatieprijs

Technasium Top Award

ScienceMakers ambassadeurs van de technologie

ScienceMakers zijn ambassadeurs voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken en voor het volgen van je passie. Deze tijd bewijst nog eens extra dat we al dit innovatieve talent hard nodig hebben om op hoog niveau mee te blijven draaien in de wetenschap, technologie en maken. Nieuwsgierigheid is de voedingsbodem van nieuwe ideeën, creativiteit en vindingrijkheid. Dat leidt tot innovatie. Dat is ook de kracht van ons land. Of nu gekeken wordt naar het watermanagement dat wereldfaam geniet of architectonische hoogstanden die wereldwijd worden ingezet. Aan de basis van deze successen staat goed onderwijs. Aandacht voor wetenschap, technologie en maken op school is daarbij onmisbaar.

ScienceMakers zet zich in om jongeren in Nederland hun talenten voor (bèta)techniek en science te laten ontdekken. Zodat meer jongeren gaan kiezen voor een studie en baan in deze richting. ScienceMakers is een initiatief van Techniekpact.

 

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.