Home » Technasiumleerlingen gehuldigd als ScienceMaker

Technasiumleerlingen gehuldigd als ScienceMaker

Gepubliceerd op 8 november 2021

Technasiumleerlingen gehuldigd als ScienceMaker

Deze maand is de campagne ScienceMakersLAB. Hierin worden de prestaties en verhalen getoond van jongeren die het afgelopen jaar een buitengewone presentatie hebben geleverd op het gebied van wetenschap en technologie. De jongeren, waaronder 5 technasiumteams, ontvangen ook een ScienceMakers Award 2021.

Astronaut en Techniekpactambassadeur André Kuipers benadrukt het belang van hun talent voor de toekomst:

“Van deze jongeren en de bètatechnische projecten die zij doen, komen de oplossingen die hard nodig zijn voor een duurzame toekomst”.

De winnende projecten

Door heel Nederland – en ook in het buitenland – vinden elk jaar wedstrijden plaats op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens deze wedstrijden maken jongeren de meest ingewikkelde berekeningen, briljante uitvindingen en inventieve oplossingen.

De winnaars worden jaarlijks gehuldigd tijdens de ScienceMakers Awards. Alle winnaars ontvingen uiteraard hun welverdiende ScienceMakers Award voor hun bijzondere prestatie, die dit jaar ontwikkeld is door het Fablab in Groningen.

 

Op de foto: presentator Dennis Weening met de ScienceMakers Award 2021

Ook technasiumleerlingen zijn ScienceMakers

Liefst 5 teams bestaande uit technasiumleerlingen zijn ook gehuldigd als ScienceMakers. Het zijn de winnaars van de jaarlijkse technasiumprojecten Viruskenner en Bouwend Nederland Innovatieprijs.

Winnaars Viruskenner

Winnaars Bouwend Nederland Innovatieprijs

  • Winnende havo-team: Coco Hemelrijk, Ilse Hakkert en Yesse Weening – Emelwerda College (Emmeloord)
  • Winnende vwo-team: Jony Sander, Britt Duinmeijer, Luna Klaase en Teije Hes – Bonhoeffer College (Castricum)

Alle winnende projecten van de ScienceMakers Awards 2021 zijn hier te vinden.

 

Social Battle om de publieksprijs

Dit jaar gaan de ScienceMakers ook een digitale strijd aan met elkaar, waarbij een mooie publieksprijs te winnen is, namelijk een ultieme… ‘Mission to Mars experience’. Een complete beleving waarin geluid, beeld en spel samenkomen. En waar samenwerking, creativiteit, behendigheid en oplossingsgerichtheid een grote rol spelen. Deze ‘next generation Escape experience’ wordt binnenkort gelanceerd. De winnende ScienceMakers mogen deze beleving dus als één van de eersten ervaren! Deze prijs wordt aangeboden door X-Cube Nederland.

Ook je stem uitbrengen? Je doet dat via de projectenpagina van jouw favoriete project.

 

Initiatief van Techniekpact

Met ScienceMakers willen alle partijen verenigd in het Techniekpact het belang van wetenschap, technologie en maken in het onderwijs benadrukken en alle jongeren inspireren en enthousiasmeren hun talent hierin te ontdekken.

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.