Home » Technasiumleerlingen Fortes Lyceum gaan strijd aan met plastic soep

Technasiumleerlingen Fortes Lyceum gaan strijd aan met plastic soep

Gepubliceerd op 11 november 2019

Technasiumleerlingen Fortes Lyceum gaan strijd aan met plastic soep

Het Technasium van het Fortes Lyceum in Gorinchem heeft WaardenMakers, aanjager van maatschappelijke initiatieven, aan zich verbonden als opdrachtgever. Technasiumleerlingen gaan samen met gemeente, waterschap en nog meer partijen aan de slag om het probleem van plastic soep dichter bij huis te halen.

Technasiumleerlingen uit 5vwo op het Fortes Lyceum zijn bezig om in kaart te brengen hoe groot de plasticproblematiek in hun eigen stad is. Daarvoor gingen wat zij op bezoek  bij de waterzuiveringsinstallatie om te onderzoeken hoe plastic aangetroffen wordt en hoe dit gezuiverd kan worden.

Verkleinen van de plastic soep

Het project is geen eenmalige actie. WaardenMakers heeft samen met het Fortes Lyceum een convenant gesloten om de samenwerking de komende jaren verder uit te breiden. Samen met het waterschap en gemeente willen de partijen verschillende evenementen opzetten om de inwoners van Gorinchem te laten zien dat je thuis al een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verkleinen van de plastic soep duizenden kilometers verderop.

Meerjarige samenwerking

Het doel van het convenant is om een project op te zetten dat zich meerdere jaren voortzet, over meerdere jaarlagen van leerlingen. Dat betekent dat de kennis die de leerlingen dit jaar opdoen, een startpunt kan zijn voor de 5e-klassers van volgend jaar. Mathijs Verel, technator bij het Fortes Lyceum, vertelt dat WaardenMakers heeft toegezegd ook gedurende deze jaren als opdrachtgever te zullen fungeren: “Ook willen we volgend jaar één groot project opzetten waarin alle jaarlagen aan hetzelfde probleem gaan werken, maar verschillende aspecten gaan behandelen. Zo willen we een Makathon organiseren waar bedrijven en leerlingen samen in een korte tijd iets moois op kunnen zetten.”

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.