Home » Technasiumleerlingen Bram en Karlijn winnen Countdown to Houston

Technasiumleerlingen Bram en Karlijn winnen Countdown to Houston

Gepubliceerd op 17 februari 2020

Technasiumleerlingen Bram en Karlijn winnen Countdown to Houston

Techniekpact Twente en United Space School organiseerden voor de Overijsselse technasiumleerlingen wederom de Nederlandse editie van Countdown to Houston. De leerlingen Bram en Karlijn gooiden de hoogste ogen tijdens de finale in de Gallery op het terrein van de Universiteit Twente op 14 februari. Zij mogen deze zomer een kijkje achter de schermen nemen bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

In totaal stonden 9 leerlingen in de finale, afkomstig van Bonhoeffer College (Enschede), Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Nijverdal), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten).  Als finaleopdracht kregen de technasiumleerlingen de vraag hoe volgens hun de kolonisatie-missie van een exoplaneet eruit ziet. In de finale presenteerden de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch waarna zij aan de tand gevoeld werden door een deskundige jury.

United Space School

Het is al de 9e keer op rij dat 2 technasiumleerlingen uit Overijssel deelnemen aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. Bram en Karlijn zullen in Houston in een groep van 50 deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.