Home » Technasiumdocenten trappen Bouwend Nederland Innovatieprijs af

Technasiumdocenten trappen Bouwend Nederland Innovatieprijs af

Gepubliceerd op 16 september 2019

Technasiumdocenten trappen Bouwend Nederland Innovatieprijs af

Voor het 4e jaar doen technasiumleerlingen uit 4havo en 4vwo mee aan het project voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Het project is gestart met een kick-off voor de technasiumdocenten van de 37 deelnemende scholen. Op uitnodiging van brancheorganisatie Bouwend Nederland waren ze te gast bij het stationsgebied DriebergenZeist.

Kick-off voor docenten

Deze 4e editie van de Bouwend Nederland Innovatieprijs is afgetrapt bij stationsgebied Driebergen-Zeisteen projectomgeving van BAM. Op het eerste gezicht een bouwput, maar met een mooi verhaal over het aanpassen van het station en de verkeersstromen aan de toekomst. Een inspirerende plek waar de technasiumdocenten die de leerlingenteams begeleiden bij het project, alvast kennis hebben gemaakt met allerlei facetten van de bouw- en infrawereld. Na de kick-off kunnen de docenten met hun vierdejaars leerlingen aan de slag met het project. 

Circulair en esthetisch bouwen

De Bouwend Nederland Innovatieprijs staat dit schooljaar in het teken van circulair en esthetisch bouwen. De leerlingen uit 4havo en 4vwo kruipen in de huid van een civiel ingenieur en gaan de komende periode aan de slag met een vervangingsvraagstuk voor infrastructurele kunstwerken. 

Finaledag

De 10 leerlingenteams met de meest innovatieve, duurzame en esthetische ontwerpen, presenteren hun resultaten op de landelijke finaledag op 13 februari 2020 bij Civilion in Den Bosch. Daar kiest een deskundige jury het winnende havo- en vwo-team die er met de Bouwend Nederland Innovatieprijs vandoor gaan.

Bouwend Nederland Innovatieprijs 

Bouwend Nederland is de brancheorganisatie van 4.300 bouw- en infrabedrijven en samen met Stichting Technasium initiator van de Bouwend Nederland Innovatieprijs voor vierdejaars technasiumleerlingenDe vakgroep civiele betonbouw is onderdeel van Bouwend Nederland en zij zijn deze editie opdrachtgever van de wedstrijd. 

Expert

Vorig jaar deden 22 technasiumscholen mee aan de wedstrijd. Het Mondial College uit Nijmegen was toen de winnaar van de Bouwend Nederland Innovatieprijs. Dit jaar staat de teller op 37 scholen uit 16 verschillende technasiumnetwerken. De technasiumscholen worden ieder gekoppeld aan een expert uit de infrawereld bij hen in de buurt. Deze expert verzorgt bijvoorbeeld gastlessen op de school, organiseert een excursie en is betrokken bij de beoordeling van het project. 

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.