Home » Technasiumdocenten op bezoek bij Science and Technology van Hogeschool Leiden

Technasiumdocenten op bezoek bij Science and Technology van Hogeschool Leiden

Gepubliceerd op 24 oktober 2022

Technasiumdocenten op bezoek bij Science and Technology van Hogeschool Leiden

Onlangs organiseerde Hogeschool Leiden een inspiratiemiddag waarin O&O-docenten van technasiumscholen in de regio kennismaakten met de faculteit Science and Technology op de Hogeschool Leiden en meer specifiek met het vakgebied bio-informatica.

Docenten en studenten van Hogeschool Leiden vertelden over dit brede vakgebied én over de diverse mogelijkheden om leerlingen van het Technasium kennis te laten maken met bio-informatica. Zo biedt de hogeschool bijvoorbeeld expertbegeleiding voor leerlingen bij hun keuzeprojecten en Meesterproef. Ook biedt de opleiding een geheel verzorgd lespakket in de vorm van een challenge voor leerlingen door studenten.

“Ik kijk terug op een geslaagde middag.  Goed om een deel van Hogeschool Leiden te hebben gezien. Ik hoop komend jaar met derdejaars havoleerlingen op bezoek te komen”.

O&O-docent

Bio-informatica is een bachelorstudie die is opgezet om de toenemende hoeveelheid gegevens en data over DNA, RNA en eiwitten te ontsluiten, te analyseren en te benutten. De studie combineert biologie met statistiek, informatica en geneeskunde. 

Hogeschool Leiden is een van de 3 hogescholen in Nederland die bio-informatica aanbiedt. Naast praktijkvoorbeelden over de inzetbaarheid van bio-informatica, informeerden studenten de technasiumdocenten over hun opleiding en werden er mogelijke O&O-projecten en Meesterproeven besproken.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.