Home » Technasiumdocenten ontwikkelen project met Waag Futurelab

Technasiumdocenten ontwikkelen project met Waag Futurelab

Gepubliceerd op 9 december 2022

Technasiumdocenten ontwikkelen project met Waag Futurelab

Voor het programma Make it Open werken 10 technasiumscholen van de netwerken Noord-Holland en Randstad-Noord samen met Waag Futurelab. Samen met de technasiumdocenten is het project Circulaire buurt ontwikkeld waarin leerlingen op onderzoek gaan naar Makers in hun eigen stad of dorp. Waar zitten de timmermannen, schoenmakers en kunstenaars? Wat maken ze en waar komt hun materiaal vandaan? Wat doen ze met hun reststromen en wie koopt hun producten?

De opdracht voor de leerlingen is om deze Makers zichtbaar te maken in hun buurt, om ontwerpen te maken van de reststromen en van hun ontwerpen een instructable te maken.

In het project Circulaire buurt gaan leerlingen aan de slag met vernieuwde presentatievormen en vormen van datafysicalisatie. Bij datafysicalisatie gaat het om het creëren en vormgeven van tastbare representaties van data om zo inzichten te krijgen en kennis te delen. Ook voor docenten van het Technasium geen dagelijkse kost. Om dit beter onder de knie te krijgen zijn ze ter voorbereiding op het project door de experts van Waag 2 dagen ondergedompeld in nieuwe technieken op gebied van kunst, techniek en ICT. Zo hebben de docenten manieren verkend om op creatieve wijze 3D visualisaties te maken van grote hoeveelheden data.

De komende maanden gaan de leerlingen op school aan de slag met het project Circulaire buurt en in april komen de meest innovatieve teams van de verschillende scholen bij elkaar om tijdens een markt aan hun buurt en aan de Makers hun eindproducten te presenteren.

Waag Futurelab

Waag, gevestigd in het oude waaggebouw op de Nieuwmarkt in Amsterdam is een futurelab waar een team van onderzoekers, kunstenaars en wetenschappers publieke onderzoeksmethoden toepast op technologie en de samenleving. Daarmee stelt Waag zoveel mogelijk mensen in staat mee te ontwerpen aan een open, eerlijke en inclusieve toekomst. 

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.