Home » Technasium en Zuyd Hogeschool breiden samenwerking uit

Technasium en Zuyd Hogeschool breiden samenwerking uit

Gepubliceerd op 19 september 2019

Technasium en Zuyd Hogeschool breiden samenwerking uit

Technasiumscholen Het College Weert en Philips van Horne (Weert), Raayland College (Venray), College den Hulster (Venlo), Bouwens van der Boijecollege (Panningen) en Mondial College (Nijmegen) en Stichting Technasium hebben met Zuyd Hogeschool een samenwerkingsconvenant ondertekend. Het is een uitbreiding op een bestaande samenwerkingsrelatie tussen Technasium en Zuyd Hogeschool over het gezamenlijk werken aan een betere aansluiting op het bètatechnisch vervolgonderwijs.

Met deze samenwerking stimuleren de partners de brede ontwikkeling van bètatalenten. De technasiumscholen in Zuid-Limburg werken al langer samen met Zuyd Hogeschool.

Meer vraag naar bètatechnisch talent

Het samenwerkingsverband sluit aan op de toenemende vraag naar hooggekwalificeerd, bètatechnisch talent in Limburg, maar ook in Nijmegen en omgeving. De samenwerking wordt breed ingestoken. Zo worden technasiumleerlingen bij hun eindexamenproject de Meesterproef niet alleen door hun eigen docenten begeleid, maar ook door hogeschooldocenten van Zuyd. Daarnaast trekken de partijen samen op om de technasiumleerlingen een brede studie- en beroepsoriëntatie aan te bieden, zodat zij gerichter en gemotiveerder een studiekeuze maken. Bovendien zullen docenten van de technasiumscholen en Zuyd regelmatig kennis en expertise uitwisselen tijdens gezamenlijke studiemiddagen.

Ondertekening convenant

Het convenant is ondertekend door: Ria Sluiter (directeur Stichting Technasium), Peter Princen (directeur domein Techniek en ICT, Zuyd Hogeschool), Remco van Grootel (LVO Weert), Cisca Zweers (Raayland College), Saskia van Leeuwen (College Den Hulster), Frank Lacroix (Bouwens van der Boijecollege) en Henk Beckmann (Mondial College).

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.