Home » Technasium CSG Liudger in Drachten viert 12,5 jarig bestaan

Technasium CSG Liudger in Drachten viert 12,5 jarig bestaan

Gepubliceerd op 25 januari 2024

Technasium CSG Liudger in Drachten viert 12,5 jarig bestaan

Afgelopen week was het feest op CSG Liudger Raai in Drachten; de school voor havo, atheneum en gymnasium vierde dat het Technasium 12,5 jaar startte op hun school. Met het technasiumonderwijs worden havo- en vwo-leerlingen opgeleid tot nieuwsgierige, onderzoekende en succesvolle studenten van bètatechnische studies, waar vanuit het bedrijfsleven veel behoefte naar is.

Tijdens een feestelijk programma in de technasiumwerkplaats van de school waren (oud-)technatoren en (oud-)schoolleiders, Pieter van der Zwan – wethouder onderwijs Gemeente Smallingerland, leden van Netwerk Technasium en Sterk Techniekonderwijs en bedrijven uit het netwerk van het Technasium aanwezig om dit jubileum samen te vieren. De technasiumleerlingen vertelden de gasten over het Technasium.

Het leukste aan het Technasium vind ik dat je hierdoor ook praktisch bezig mag zijn.

Aldus één van de leerlingen.

Ook de onderzoeksvaardigheden die je hier aanleert komen later goed van pas.

Vult een andere leerling aan.

Na het plenaire gedeelte vond in het atrium van de school een interactieve markt plaats. Voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers was er van alles te beleven, zoals een dronebattle en een escaperoom.

Om leerlingen kennis te laten maken met het Technasium, biedt CSG Liudger Raai in de eerste klas aan alle leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) aan. Aan het einde van de eerste klas kunnen leerlingen ervoor kiezen om hiermee door te gaan en er eventueel examen in te doen.

Technasiumnetwerk Friesland

CSG Liudger werkt met 5 andere technasiumscholen in Friesland samen in een regionaal netwerk, waarbinnen kennis en ervaringen worden gedeeld. Een school mag zich pas technasiumschool noemen als ze het predicaat Technsium hebben. Elk jaar wordt getoetst of de school het predicaat mag houden. Vol trots heeft CSG Liudger Raai het predicaat nu 12,5 jaar in bezit.

Wat ontzettend mooi dat we het Technasium nu al 12,5 jaar aan kunnen bieden, zodat onze toekomstmakers zich verder kunnen ontwikkelen. Op naar de 25 jaar!

Aldus Gert Schooten, directeur CSG Liudger Raai.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.