Home » Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum winnen virtuele Meesterproeffinale

Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum winnen virtuele Meesterproeffinale

Gepubliceerd op 3 april 2020

Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum winnen virtuele Meesterproeffinale

De virtuele Meesterproeffinale van technasiumnetwerk Brabant-Oost is gewonnen door Romy, Linn en Maudy van het Jacob-Roelandslyceum. Zij kwamen met de door hun ontworpen sterilisatiebakken voor opdrachtgever Markhorst Elektro B.V. als winnaars uit de bus.

Technasiumnetwerk Brabant-Oost organiseert samen met het hoger onderwijs uit de regio elk jaar een podium voor de eindexamenleerlingen van het Technasium. De beste leerlingenteams van de technasiumscholen presenteren daar hun Meesterproef aan een deskundige jury en een publiek. Vanwege de corona-uitbraak kon daar dit jaar geen sprake van zijn. Daarom is er een volledig online finale gehouden.

Dit jaar was het technasiumnetwerk voor hun finale van harte welkom in het nieuwe gebouw van Fontys Technology & Innovation. Helaas gooiden de  coronamaatregelen roet in het eten. In rap tempo is de Meesterproeffinale omgebouwd tot een digitale versie. De technasiumleerlingen hebben filmpjes ingestuurd en deze zijn door de jury online bekeken en beoordeeld. De 16 juryleden waren docenten en studenten van het Technasium, Fontys Hogeschool en de Technische Universiteit Eindhoven.

Het beste team van de scholen van netwerk Brabant-Oost werd uitgenodigd voor de virtuele Meesterproeffinale. De deelnemende teams waren:

  • Eckartcollege: Liam, Ravi, Tim, Jaap en Juno met ‘De Vidazaroller’ voor het Catharina Ziekenhuis
  • Varendonck College: Gina en Sanne met ‘Allergenenonderzoek Huijbregts’ voor Huijbregts
  • Jacob-Roelandslyceum: Romy, Linn en Maudy met ‘Sterilisatiebakken’ voor Markhorst Elektro B.V.
  • Dr.-Knippenbergcollege: Lukas en Wim met ‘Wasstraat voor sensoren’ voor Huijbregts

De winnende leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum ontvangen naast een cadeaubon ook de gloednieuwe Meesterproeffinale-trofee. Deze is ontworpen en 3D-geprint door de technator van het d’Oultremontcollege.

Netwerk Brabant-Oost

De Meesterproeffinale wordt georganiseerd door de 6 technasiumscholen die samenwerken in het netwerk Brabant-Oost: Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck-college (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

Onderzoek & Ontwerpen

Binnen het Technasium volgen leerlingen het vak Onderzoek & Ontwerpen, kortweg O&O. Daarin werken ze in teamverband voor een opdrachtgever uit de praktijk. Ze doen onderzoek of lossen met hun ontwerp uitdagende vraagstukken op. In het eindexamenjaar wordt dit vak afgesloten met de Meesterproef. Leerlingen werken driekwart schooljaar lang aan een groot project voor een echte opdrachtgever, waarin ze kunnen laten zien wat ze waard zijn en waarin de brug wordt geslagen naar het hoger onderwijs.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.