Home » Opdrachtgevers UNFOLD hackathon bekend

Opdrachtgevers UNFOLD hackathon bekend

Gepubliceerd op 27 mei 2024

Opdrachtgevers UNFOLD hackathon bekend

Van 10 tot en met 13 september vindt de 3e editie van UNFOLD festival plaats bij Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Onderdeel van het festival is een meerdaagse hackathon voor de bovenbouwleerlingen van technasiumscholen. Ook examenleerlingen zijn hiervoor van harte welkom. De opdrachtgevers van de hackathon zijn dit jaar: TNO Healthy living en VIRO.

Het vraagstuk waar TNO Healthy living de deelnemers mee uitdaagt gaat over hoe je een gezonde leefstijl onder jongeren kunt stimuleren. VIRO is op zoek naar oplossingen om de uitdagingen die ontstaan door de energietransitie aan te pakken?

De hackathons kunnen ingezet worden als O&O- of keuzeproject dus eventueel ook als startpunt van de rest van het schooljaar. Verder krijgen de bovenbouwleerlingen natuurlijk ook tijd om het festivalterrein op te gaan en mee te doen aan het randprogramma.

Het randprogramma kent veel verschillende activiteiten, dus er is voor iedereen wat leuks te doen. Denk aan een drone-competitie, VR-gaming en het bouwen van bruggen etc. Op het podium zijn meesterproefpresentaties en spelen DJ’s en schoolbands hun muziek.

De hackathon is leerzaam, maar het belangrijkste is natuurlijk de gezelligheid op het festival. De leerlingen leren leeftijdsgenoten van andere scholen kennen werken samen aan de opdracht. Ze slapen op het festivalterrein in tenten die ze zelf meenemen (of wij voor hen kunnen regelen) en voor eten en drinken wordt gezorgd. En: deelname aan het festival is helemaal gratis!

Bovenbouwleerlingen kunnen zich hier opgeven voor de hackathon

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.