Technasium
Technasium staat voor actueel, levensecht bètatechnisch projectonderwijs. In teams werken leerlingen aan innovatieve oplossingen voor een betere en duurzame wereld. Samen zorgen we voor meer gedreven studenten van bètatechnische studies.
RobotWise was opdrachtgever voor het Helen Parkhurst in Almere met de vraag om een deel van hun Robot Playground te ontwerpen voor het techfestival Brightday. De leerlingen hebben al hun creativiteit en technische kennis gebundeld en een aantal prachtige parcours- en survivalbanen voor vloerrobots gemaakt. Ook hebben zij met een 3D-printer mBots omgetoverd tot ware profvoetballers. Tijdens het festival hebben de technasiumleerlingen van Helen Parkhurst bovendien de handen uit de mouwen gestoken.
Sommige leerlingen hebben zich beziggehouden met Nao, onze humonoid robot. Deze kon op Brightday selfies maken met bezoekers en een quiz afnemen. Ook hebben leerlingen een volledig parcours ontworpen voor Rugged, onze buitenrobot die over ruige terreinen kan rijden. Zij hadden met de 3D-printer in de robot onderdelen geprogrammeerd om te kunnen voetballen. Op Brightday was vervolgens de voetbal-playground een groot succes bij vooral vaders en zonen.
Tijdens het festivalweekend in november hebben zo’n 30 technasiumleerlingen van Helen Parkhurst ook werkelijk de handen uit de mouwen gestoken. Ze begeleidden met veel plezier de kinderen én volwassenen op de Robot Playground van RobotWise en maakten hen enthousiast voor programmeren en robotica. Voor de leerlingen was het bovendien heel leuk om hun ontwerpen gerealiseerd te zien worden; ze bleken ook nog eens ‘festivalproof’.
Twee dagen lang, in totaal 35 uur, 150 deelnemers per half uur ontvangen in een stand van 200 m2: dat was de grote uitdaging waar de leerlingen voor stonden. Het was behoorlijk aanpoten, maar ze hebben het fantastisch gedaan. De activiteiten hebben het weekend doorstaan en daarmee is dus ook aan de ‘festivalproofheid’ van de ontwerpen – een van de eisen van de opdrachtgever – voldaan. De organisatie was slim opgezet waardoor de wachtrijen beperkt bleven en zoveel mogelijk bezoekers zelf robots konden programmeren.
> Bekijk ook de aftermovie van RobotWise