Home » Onderbouwleerlingen Technasium aan de slag met hitte- en wateroverlast in de stad

Onderbouwleerlingen Technasium aan de slag met hitte- en wateroverlast in de stad

Gepubliceerd op 14 mei 2024

Onderbouwleerlingen Technasium aan de slag met hitte- en wateroverlast in de stad

Elk schooljaar bundelen Platform WOW en Stichting Technasium de krachten om technasiumleerlingen uit te dagen op beheerdersvraagstukken. Deze samenwerking maakt de leerlingen bewust van de weg- en watersector en de mogelijkheid hier in de toekomst ook te werken. In 2021 werd ‘Technasium to the Rescue’ gelanceerd, een landelijk project waarbij ruim 1000 scholieren aan de slag gingen met de klimaatadaptatie van Nederland.

Technasiumschool Keizer Karel College

Eén van de deelnemende scholen is het Keizer Karel College in Amstelveen. Technasiumleerlingen van de onderbouw gingen in opdracht van de gemeente Amstelveen aan de slag met hitte- en wateroverlast in de stad. Drie jaar later is de gemeente Amstelveen nog steeds enthousiast over de resultaten en werken zij nog jaarlijks samen met het Technasium.

Creatieve oplossingen

Gedurende twee maanden werkten de leerlingen aan de casus ‘De klimaatbestendige stad’. Ze bedachten creatieve oplossingen die ze vervolgens in 2022 en 2023 presenteerden aan Wim en zijn collega’s, waaronder ook de wethouder. In het proces werden zij bijgestaan door Floris Boogaard, lector en onderzoeker op het gebied van klimaatadaptatie. Floris: “De creativiteit en het enthousiasme van de kinderen bij dit onderwerp geven mij hoop en energie. De kinderen zijn nu bewust van de problemen en hebben bijgedragen aan oplossingen. Zij dragen dat ook weer over aan anderen.”

Enthousiaste opdrachtgever en experts

Wim Kok, adviseur riolering en klimaatadaptatie, toont zich enthousiast over de samenwerking met Technasium en Platform WOW. Wim: “We moeten ons sneller aanpassen dan het klimaat verandert en hebben daar iedereen voor nodig. We zijn al voortvarend bezig met de energietransitie, maar zien ook uitdagingen in de uitvoering ervan. Het begint bij de jeugd, die al vroeg deze (studie)keuze moet maken.”

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.