Home » Noord-Hollandse technasiumdocenten op TechVenture

Noord-Hollandse technasiumdocenten op TechVenture

Gepubliceerd op 22 november 2019

Noord-Hollandse technasiumdocenten op TechVenture

50 docenten van de scholen van technasiumnetwerk Noord-Holland zijn op ‘TechVenture’ gegaan in de Kop van Noord-Holland. Tijdens dit netwerkevent in samenwerking met Tech@Connect hebben de O&O-docenten kennisgemaakt met diverse technische bedrijven in de regio. Dat gebeurde aan de hand van speeddates met bedrijven én bedrijfsbezoeken. Docenten zijn voorgelicht over de mogelijkheden voor hun leerlingen in de regio. Het uiteindelijke doel is jongeren te enthousiasmeren voor een technische stage of baan in de Kop van Noord-Holland.

Promotiepitch

Na afloop van de bedrijfsbezoeken hebben de docenten een promotiepitch gegeven over hun ervaring bij de technische bedrijven. In de presentaties zijn ook mogelijke toekomstige opdrachten voor leerlingen verwerkt, die tijdens de bezoeken zijn opgehaald. Netwerkregisseur Karen Laarveld meldt dat ze met technasiumdocenten ieder jaar wel op TechVentures wil gaan: “We hebben dit keer tien technische bedrijven bezocht, al die andere willen we ook wel zien! We gaan binnenkort bespreken welk vervolg we hieraan kunnen geven.” Daarnaast reageren docenten enthousiast om hun leerlingen mee te nemen naar bedrijven in de Kop.

De bedrijven die meewerkten aan TechVentures zijn

  • Jongejans Luchttechniek
  • Smit B.V.
  • Zeestad Staal
  • Kustwacht
  • Dienst Materiële Instandhouding
  • Koninklijk Instituut Marine
  • Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  • NAM
  • NIOZ
  • Variopool

Onderscheidend

Wethouder Theo Meskers, bestuurlijk verantwoordelijk voor Tech@Connect, hoopt dat dankzij de TechVentures dan ook meer leerlingen aan te trekken voor de Kop: “We hopen dat het duidelijk wordt voor leerlingen dat ze ook naar boven -naar de Kop- kunnen kijken voor onderscheidende stages en banen in de techniek. Veel mensen realiseren zich niet wat hier de komende jaren te doen staat, maar dat is heel wat. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen binnen de Koninklijke Marine, kernreactor Pallas, datacenters en de techniek binnen de agribusiness.”

In het ochtendprogramma vertelde Marco Coesel van Variopool over zijn bedrijf in beweegbare zwembadbodems. Ze zijn klein begonnen en nu is het wereldwijd actief. Of wat denk je van de Wieringermeer, dat ooit het Siberië van Noord-Holland werd genoemd en waar nu miljarden euro’s in worden geïnvesteerd door Google en Microsoft.

Regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt!

Tech@Connect valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Samen werken ze aan een toekomstbestendige regio door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken.

Foto’s: Druktemaker (via De Kop Werkt)

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.