Home » Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Gepubliceerd op 23 april 2021

Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Dit jaar doen weer ruim 60 bovenbouwleerlingen van de 5 technasiumscholen van netwerk Flevoland mee met jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. De leerlingen onderzoeken en ontwerpen oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken van de provincie Flevoland. Dit jaar was de aftrap niet op het provinciehuis maar geheel online.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is erg blij om te zien dat deze inspirerende samenwerking toch door kan gaan:

‘Goed om te zien hoe de technasia ondanks het hectische schooljaar vol aanpassingen, meedoen aan Talent kleurt Flevoland. Zo blijven de scholieren betrokken bij de maatschappelijke kwesties binnen onze provincie.’

En betrokken, dat zijn de scholieren van de 5 scholen: Porteum, Emelwerda College, Almere College, Helen Parkhurst en RSG Slingerbos | Levant. De leerlingen vroegen opdrachtgever Teun Gerritsen tijdens de kennismaking het hemd van het lijf. Gerritsen doet mee met 2 vraagstukken over het Nationaal Park Nieuw Land.

In juni 2021 is er een slotevenement waarop de beste eindresultaten worden gepresenteerd door de leerlingen

Talent kleurt Flevoland

Door mee te doen aan Talent kleurt Flevoland werken de scholieren mee aan oplossingen, worden zij bewust van maatschappelijke vraagstukken binnen de provincie en bouwen zij een lokaal netwerk op. Ook zorgt hun bijdrage voor creatieve innovaties in Flevoland. Het project Talent kleurt Flevoland is een meerjarige opdracht van de provincie Flevoland. Elk jaar wordt een nieuwe lichting technasiumleerlingen uitgedaagd met een aantal actuele, regionale vraagstukken.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2021 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.