Home » Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Gepubliceerd op 23 april 2021

Nieuwe groep leerlingen doet mee aan Talent kleurt Flevoland

Dit jaar doen ruim 60 bovenbouwleerlingen van de 5 technasiumscholen van netwerk Flevoland mee met jongerenprogramma Talent kleurt Flevoland. De leerlingen onderzoeken en ontwerpen oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken van de provincie Flevoland. Dit jaar was de aftrap niet op het provinciehuis maar geheel online.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is erg blij om te zien dat deze inspirerende samenwerking toch door kan gaan:

‘Goed om te zien hoe de technasiumscholen ondanks het hectische schooljaar vol aanpassingen, meedoen aan Talent kleurt Flevoland. Zo blijven de scholieren betrokken bij de maatschappelijke kwesties binnen onze provincie.’

En betrokken, dat zijn de scholieren van de 5 scholen: Porteum, Emelwerda College, Almere College, Helen Parkhurst en RSG Slingerbos | Levant. De leerlingen vroegen opdrachtgever Teun Gerritsen tijdens de kennismaking het hemd van het lijf. Gerritsen doet mee met 2 vraagstukken over het Nationaal Park Nieuw Land.

In juni 2021 is er een slotevenement. Daar presenteren de leerlingen hun beste eindresultaten.

Talent kleurt Flevoland

Door mee te doen aan Talent kleurt Flevoland worden zij bewust van maatschappelijke vraagstukken binnen de provincie. Bouwen zij een lokaal netwerk op. Ook zorgt de bijdrage van leerlingen voor creatieve innovaties in Flevoland.

Het project Talent kleurt Flevoland is een meerjarige opdracht van de provincie Flevoland. Elk jaar gaat een nieuwe lichting technasiumleerlingen de uitdaging aan om oplossingen te bedenken voor actuele, regionale vraagstukken.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.