Home » Mondial College vwo ontvangt predicaat Excellente School voor bètaprofiel

Mondial College vwo ontvangt predicaat Excellente School voor bètaprofiel

Gepubliceerd op 21 januari 2019

Mondial College vwo ontvangt predicaat Excellente School voor bètaprofiel

Het vwo van het Mondial College in Nijmegen heeft op 21 januari voor hun bètaprofiel het predicaat Excellente School gekregen. Het Technasium speelde een belangrijke rol bij de toekenning. Eerder kreeg de havo-opleiding van het Mondial College ook al de erkenning van Excellente School.

Om Excellente School te kunnen worden, is eerst een waardering ‘goed’ nodig van de onderwijsinspectie. Daarnaast moet een goede school excelleren met een specifiek profiel. Een onafhankelijk jury wijst het predicaat toe na een uitgebreid onderzoek op de school.

Bij het Mondial College speelde de wijze waarop het Technasium is vormgegeven een belangrijke rol in de toekenning. De school maakt de eigen slogan ‘Excellent in het coachen van bèta-talent’ meer dan waar!

Verbinding met de wereld

De jury is vol lof over de manier waarop het Mondial College vorm geeft aan modern bèta-technisch onderwijs, in het bijzonder middels het succesvolle Technasium en het leergebied Science. De jury is vooral onder de indruk van de structurele verbinding met de wereld van buiten de school. Zo wordt er samengewerkt met zo’n 60 bedrijven, instellingen en opleidingsinstituten, die concrete opdrachten én expertise aanleveren waarmee de leerlingen op een  projectmatige manier aan de slag gaan. Uit het juryrapport: “Het Mondial College is een voorloper in de regio en een inspirerend voorbeeld voor anderen”.

Gert-Jan Jansen is de trotse rector van het Mondial College: “Het predicaat Excellente School is een enorme stimulans en blijk van waardering voor onze school, onze medewerkers én onze leerlingen. Het is een erkenning voor de kracht van betekenisvol en contextrijk onderwijs. Het komt op een mooi moment, omdat we dit jaar het 10-jarig jubileum vieren van ons Technasium.”

In 2017 kreeg de havo-opleiding al het predicaat en nu mag dus ook het vwo van het Mondial College zich Excellente School noemen.

Het Technasium van het Mondial College bestaat 10 jaar en ter gelegenheid van dit jubileum werd een mooi magazine uitgebracht.

Excellente Scholen

Er zijn nog 3 technasiumscholen die het predicaat Excellente School in ontvangst mochten nemen: Cals College (Nieuwegein), Dr.-Knippenbergcollege (Helmond) en St. Michaëlcollege (Zaandam). Waar het Mondial College excelleert met een duidelijk bètaprofiel, kiezen de andere 3 Excellente Scholen voor een ander profiel waaronder een doorlopende leerlijn onderzoeksvaardigheden.

Alle Excellente Scholen zijn te vinden op de website van de onderwijsinspectie.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.