Home » Masterclass voor leerlingen die meedoen met internationaal project Viruskenner

Masterclass voor leerlingen die meedoen met internationaal project Viruskenner

Gepubliceerd op 17 februari 2022

Masterclass voor leerlingen die meedoen met internationaal project Viruskenner

Op 15 februari volgden de tweedejaars technasiumleerlingen van de 20 scholen die in Nederland meedoen met Viruskenner een internationale (online) masterclass over virussen en transmissieroutes. Naast de technasiumscholen doen ook scholen uit Italië en Suriname mee aan het jaarlijkse, internationale project Viruskenner.

Opdrachtgever Dr. Eric van Gorp vertelde de leerlingen over virussen en virusinfecties wereldwijd. Verschillende jonge artsen en onderzoekers namen de leerlingen mee in de onderzoeken waar zij momenteel mee bezig zijn. Tijdens de masterclass was er ook een live patiëntendemonstratie. Arts Jan van Beek heeft een patiënt met HIV geïnterviewd en de leerlingen konden hem ook vragen stellen.

Viruskenner

In het project Viruskenner vraagt opdrachtgever Dr. Eric van Gorp leerlingen om slimme preventiemethoden en middelen te ontwikkelen om zoveel mogelijke virale infecties te voorkomen. De concepten die de leerlingenteams gaan bedenken, worden in een ‘proof of concept’ voorgelegd aan experts. Elke school wordt hiervoor gekoppeld aaneen expert/coach vanuit het Erasmus MC. Deze virologen zijn beschikbaar voor online spreekuren, tussenevaluaties of kunnen meekijken bij de eindpresentaties van de deelnemende leerlingen.

Niet alleen doen leerlingen uit drie landen mee met Viruskenner; ze werken ook samen aan het project. Leerlingen van het Keizer Karel College werken samen met de leerlingen in Italië, leerlingen van Ir. Lely Lyceum gaan gezamenlijk aan de slag met leerlingen uit Paramaribo.

Tijdens de grote internationale finale van Viruskenner op 14 april 2022 presenteren de beste leerlingenteams hun oplossing aan een vakjury.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.