Home » Leerlingteam Ubbo Emmius wint Verkeersveiligheid Award

Leerlingteam Ubbo Emmius wint Verkeersveiligheid Award

Gepubliceerd op 26 april 2019

Leerlingteam Ubbo Emmius wint Verkeersveiligheid Award

Het winnende team van de Technasium Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland is bekend. Brandon, Charlotte, Madelief en Marit – technasiumleerlingen van Ubbo Emmius in Stadskanaal – gingen er met de hoofdprijs vandoor. De Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland is een technasiumwedstrijd georganiseerd door VVN, Antea Group, Fietsersbond en SWOV.

De opdracht die de derdejaars technasiumleerlingen uit Drenthe, Friesland en Groningen kregen, was: maak een overzicht van indicatoren en omstandigheden die van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Aan de hand van een onderzoeksplan verzamelden ze data, documenteerden en visualiseerden zij dit. Leerlingen gaven in een sluitend rapport een advies om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Ze mochten een thema kiezen dat ze zelf belangrijk vonden en waarnaar in hun ogen extra onderzoek gedaan zou moeten worden. Dit zorgde voor een heel divers beeld aan interessante thema’s: wisselende snelheden op fietspaden, afleiding op de fiets, gevaarlijke kruispunten, verkeersveilig gedrag en ouderensterfte in het verkeer.

Finale

De 6 teams van technasiumscholen uit Leeuwarden, Drachten, Groningen, Stadskanaal, Hoogeveen en Meppel namen het tegen elkaar op tijdens de finaledag bij de Anteagroup te Heerenveen. Zij presenteerden hun onderzoeksresultaten en aanbevelingen aan een vakkundige jury met daarin onder andere Charlotte Bax (SWOV), Robin Inpijn (VVN) en Erwin van Dijk (Stichting Technasium).

Het plan van het winnende team, bestaande uit Brandon, Charlotte, Madelief en Marit van Ubbo Emmius in Stadskanaal, heeft als doel dat er minder ouderen zullen overlijden in het verkeer. Robin Inpijn en Erwin van Dijk: “De ambitie en drive om hun 4-fasenplan in de praktijk te brengen en de verkeersveiligheid op landelijk niveau te verbeteren heeft de doorslag gegeven”. Met hun overtuigende presentatie wonnen de leerlingen een gloednieuwe fiets, beschikbaar gesteld door Gazelle, verkeersveiligheidspartner van VVN.

Verkeersveiligheid Award Noord-Nederland

De Verkeersveiligsheid Award Noord-Nederland is een technasiumwedstrijd voor derdejaars technasiumleerlingen uit Drenthe, Friesland en Groningen die georganiseerd wordt door Veilig Verkeer Nederland (VVN), Antea Group, Fietsersbond, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV),  in samenwerking met Stichting Technasium.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.