Home » Leerlingenteams op online speeddate met bedrijven in Brabant-Oost

Leerlingenteams op online speeddate met bedrijven in Brabant-Oost

Gepubliceerd op 1 december 2020

Leerlingenteams op online speeddate met bedrijven in Brabant-Oost

Al 10 keer ontmoetten technasiumleerlingen in Brabant potentiële opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten en Meesterproef op de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van technasiumnetwerk Brabant-Oost. Dit jaar zat dat er door corona niet in. De technasiumscholen hebben echter een uitstekend coronaproof alternatief georganiseerd. Op 27 november tijdens de online Technasium Netwerkbijeenkomst hadden 65 leerlingenteams in totaal maar liefst 265 speeddates met bedrijven uit de regio.

Online speeddates

Normaal gesproken is de netwerkbijeenkomst van netwerk Brabant-Oost een uitgelezen kans voor technasiumleerlingen om voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) op een informele manier in contact te komen met verschillende bedrijven. Leerlingen gaan tijdens deze bijeenkomst op zoek naar een keuzeproject of  Meesterproef die ze voor deze opdrachtgevers kunnen uitvoeren. Dit jaar zat dat er door corona niet in. De technasiumscholen hebben echter een uitstekend coronaproof alternatief georganiseerd. Dit jaar hebben leerlingen voorafgaand aan de online netwerkbijeenkomst onderzocht welke bedrijven en opdrachten aansloten bij hun interesses en hebben ze, vanuit hun eigen school, met deze bedrijven een speeddate gehouden via MS Teams. Zo hebben leerlingen toch contacten gelegd met potentiële opdrachtgevers en hun communicatieskills geoefend.

Maar liefst 65 leerlingenteams hadden in totaal 265 speeddates met 37 verschillende bedrijven uit de regio. Een overzicht van de deelnemende bedrijven is hier te vinden.

Toekomst

Voor de deelnemende bedrijven en instellingen is de netwerkbijeenkomst een mogelijkheid om hun organisatie te presenteren. Door een opdracht te laten uitvoeren door een leerlingenteam laten zij hen kennismaken met de wereld van techniek en technologie en hen enthousiast maken voor een bètatechnische studie en loopbaan. Voor de organisatie is de ontmoeting met een leerling er wellicht één met een toekomstige werknemer. Naast veel terugkerende technische bedrijven begint de netwerkbijeenkomst ook in de smaak te vallen bij bedrijven die zich richten op innovatie en duurzaamheid.

Technasiumnetwerk Brabant-Oost

De Technasium Netwerkbijeenkomst is een evenement vóór en door netwerk Brabant-Oost. De deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), het Dr.-Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Bosch College (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

Op de foto een leerlingenteam van het Varendonck College tijdens een van hun speeddates met een potentiële opdrachtgever (fotograaf: Rob Fritsen, Omroep SIRIS)

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.