Home » Leerlingen van Technasium d’Oultremont College winnen ruimtevaartwedstrijd Moonmission

Leerlingen van Technasium d’Oultremont College winnen ruimtevaartwedstrijd Moonmission

Gepubliceerd op 23 april 2021

Leerlingen van Technasium d’Oultremont College winnen ruimtevaartwedstrijd Moonmission

Technasiumleerlingen Finn en Janne van het d’Oultremontcollege in Drunen zijn dit jaar de winnaars van Moonmission. Samen met 14 andere leerlingenteams van technasiumscholen uit heel Nederland deden ze mee aan deze landelijke ruimtevaartwedstrijd georganiseerd door Intergalactic Environmentalists.

De wedstijd in het kort: Laat een delicaat stukje ruimte-afval, zachtjes landen. Vertaald in een wedstrijd: laat een rauw ei zo zachtjes landen dat deze de val overleeft. Voor elke meter de lucht in is plus 1 punt. Elke meter van de landingzone (van 10 x 10 cm) is 1 punt eraf.

Door een extreem hoge drop van wel 306 meter hebben Finn en Janne de winst binnengesleept. De jury was ook onder de indruk van de professionaliteit van hun filmpje.

Moonmission lijkt een leuke wedstrijd, maar er zit een echt vraagstuk en een technische uitdaging achter. Op de maan ligt namelijk een plastic zak, die is achtergelaten door de Apollo bemanning (klik hier voor een foto van de plastic zak). 5 jaar geleden startte de wedstrijd om deze zak op te halen van de maan, die vooral ook draait om bewustwording te creëren bij jongeren over ruimte-afval.

Elk jaar moeten de deelnemende teams een ander deelvraagstuk op zien te lossen. Vorig jaar luidde bijvoorbeeld de opdracht om een hittebestendige capsule te bouwen.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.