Home » Leerlingen Thorbecke ontwerpen oplossingen voor zwerfafvalprobleem in Zwolse stadsgracht

Leerlingen Thorbecke ontwerpen oplossingen voor zwerfafvalprobleem in Zwolse stadsgracht

Gepubliceerd op 1 april 2021

Leerlingen Thorbecke ontwerpen oplossingen voor zwerfafvalprobleem in Zwolse stadsgracht

Hoe kunnen wij zwerfafval in de stadsgracht van Zwolle op een structurele manier tegengaan? Dat is de vraag waarover technasiumleerlingen van Thorbecke scholengemeenschap zich de afgelopen maanden bogen. In opdracht van ROVA Mooi Schoon en Trash Hunters Zwolle en mede onder begeleiding van IVN Overijssel ontwikkelden zij oplossingen om de hoeveelheid zwerfafval tegen te gaan.

Om tot een gedegen oplossing te komen onderzochten de leerlingen het afval langs de Zwolse stadsgracht. Zij observeerden hoe het afval hier terechtkomt en ontwikkelden een oplossing.

Innovatieve en inspirerende ideeën

De leerlingen hadden volop ideeën. Van het organiseren van een ontwerpwedstrijd voor nieuwe prullenbakken rondom scholen tot het aanleggen van een ‘bubble barrier’ om het afval op te vangen en te verwijderen.

Leerling Noor vertelt:

‘Ik dacht al weleens na over het weggooien van afval, maar nu ben ik me er nog meer bewust van. Ook als ik naar school fiets, zie ik het opeens veel vaker liggen. Het is niet normaal en ik hoop dat onze oplossing kan helpen’.

In hun rapporten vatten de leerlingen hun onderzoek en oplossingen samen. Op maandag 22 maart presenteerden zij hun oplossing aan de opdrachtgevers. Die zijn blij verrast door de creatieve ideeën:

‘De leerlingen kwamen met innovatieve en inspirerende ideeën, waar wij echt gebruik van kunnen maken om de hoeveelheid zwerfafval in de Zwolse stadsgracht te verminderen.’

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.