Home » Leerlingen Technasium ’t Hooghe Landt winnen Groenpact Impactprijs

Leerlingen Technasium ’t Hooghe Landt winnen Groenpact Impactprijs

Gepubliceerd op 5 juni 2024

Leerlingen Technasium ’t Hooghe Landt winnen Groenpact Impactprijs

Met hun oplossing ECOnstruction cards heeft het leerlingenteam van Meridiaan College ’t Hooghe Landt, Amersfoort, de Groenpact Impactprijs met het bijbehorende bedrag van 2.500 euro gewonnen. De technasium-examenleerlingen combineerden voor hun ontwerp bouw en biologie door biomimicry toe te passen.

“Wat een mooie en vooral ook veelzijdige projecten zijn er genomineerd voor de Groenpact Impactprijs. Echt heel gaaf dat studenten en leerlingen hiermee bezig zijn en op dit niveau!” Aldus Sterrin Smalbrugge, die dit jaar de winnaars bekend mocht maken. De bekende ecologe was de speciale gast op het event van de prijsuitreiking. 

Dit jaar kende de Groenpact Impactprijs voor het eerst een categorie Technasium en maar liefst 24 projecten zijn ingezonden door 12 verschillende technasiumscholen. Daarvan zijn er 3 genomineerd; 2 van teams van ’t Hooghe Landt en ook een project van technasiumleerlingen van Metis Montessori Lyceum in Amsterdam.

Winnaars Groenpact Impactprijs Technasium ’t Hooghe Landt samen met Sterrin Smalbrugge

De genomineerden leerlingen en studenten van alle 5 categorieën werden getrakteerd op een mooie én spannende middag op het Aeres Hippisch Centrum in Kootwijkerbroek. Om vijf uur was het eindelijk zo ver: het bekendmaken van de winnaars in de vijf categorieën. Elke winnaar mocht een geldbedrag mee naar huis nemen van 2500 euro.

Alle winnaars van de Groenpact Impactprijs 2024

Dit zijn de winnaars van de Groenpact Impactprijs 2024 in de andere categorieën:

  • Vmbo: Bodembiodiversiteit en wormentelling – Yuverta Ottoland
  • Mbo: Solis Waterstof Trekker – Aventus
  • Hbo: Vee-evacuaties bij noodsituaties – HAS Green Academy
  • Universiteit Hippotainer – Wageningen University & Research

>> Bekijk hier alle genomineerden en winnaars van de Groenpact Impactprijs 2024

Over de genomineerden in de categorie Technasium sprak de jury lovende woorden:

  • Het ontwerp van de natuurinclusieve recreatiewoning op Terschelling door de leerlingen van Metis Montessori Lyceum blonk uit in de uitwerking. De maquettes en ‘artist impressions’ deden niet onder voor die van een architectenbureau. Bij het ontwerp en het bouwproces is op alle mogelijke manieren rekening gehouden met de natuur.
  • De ECOnstruction cards ontworpen door leerlingen van ’t Hooghe Landt vond de jury heel inspirerend. Door toepassen van biomimicry worden bouw en biologie gecombineerd. De kaarten zijn heel praktisch, als de bouw hier gebruik van gaat maken kan het veel impact hebben.
  • Het Ecoduct is Huizen is een goed doordacht plan van leerlingen van ’t Hooghe Landt, waarvoor veel bronnen zijn geraadpleegd. De uitkomst is ook nog eens verrassend, want de vos mag blijven in het gebied. Mooi uitgewerkte tekeningen en schetsen!
Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.