Home » Leerlingen ontwerpen nieuw muziekgebouw Groningen

Leerlingen ontwerpen nieuw muziekgebouw Groningen

Gepubliceerd op 5 maart 2022

Leerlingen ontwerpen nieuw muziekgebouw Groningen

Hoe zou het nieuwe muziekgebouw dat in Groningen gaat verrijzen eruit moeten zien? Met die vraag gingen ruim 300 leerlingen van rsg de BorgenHarens Lyceum en H.N. Werkman Stadslyceum de afgelopen periode aan de slag. Per school maakten zij ontwerpen van de buitenkant van het gebouw, de entreehal, de artiestenfoyer, de kleedkamers en natuurlijk de zalen. Na de eindpresentaties zijn de mooiste ontwerpen geselecteerd en die zijn te zien tijdens een expositie in De Oosterpoort in Groningen.

De mooiste ontwerpen en maquettes worden tentoongesteld in de entreehal van De Oosterpoort in Groningen van 7 maart tot 1 april 2022. Iedereen is welkom om de tentoonstelling te bekijken. Bezoekers mogen dan ook meteen een stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp.

Een professionele jury bestaande uit Martine Drijfholt (Team 4 Architecten), Marc Floor (projectleider nieuwbouw nieuwe muziekgebouw) en Nynke Stellingsma (directeur van SPOT Groningen), wijst het allerbeste ontwerp aan. Daarnaast wordt er een publieksprijs uitgereikt aan het team dat de meeste stemmen van de bezoekers heeft weten te vergaren. De uitreiking van de jury- en publieksprijs vindt plaats op donderdag 31 maart om 16.00 uur.

Meer informatie over het project en de expositie

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.