Home » Leerlingen Metis Montessori Lyceum en Ichthus Lyceum winnaars project Stop voedselverspilling

Leerlingen Metis Montessori Lyceum en Ichthus Lyceum winnaars project Stop voedselverspilling

Gepubliceerd op 18 januari 2024

Leerlingen Metis Montessori Lyceum en Ichthus Lyceum winnaars project Stop voedselverspilling

Woensdag 17 januari was de grote finale van het project Stop voedselverspilling in het provinciehuis Noord-Holland in Haarlem. 350 leerlingen van 7 technasiumscholen van de netwerken Randstad-Noord en Noord-Holland hebben innovatieve ideeën bedacht om voedselverspilling tegen te gaan bij de consument, producent, verwerker of in de winkel. Dit in opdracht van provincie Noord-Holland die als streven heeft dat in 2030 de verspilling gehalveerd is.

De 9 beste leerlingenteams pitchten tijdens de finale voor een deskundige jury waarin Stichting Samen tegen Voedselverspilling, Jong Leren Eten, IVN en provincie Noord-Holland waren vertegenwoordigd.

Gedeputeerde Esther Rommel maakte de winnaars bekend: Saar, Hala, Noore en Fenne (Metis Montessori Lyceum, Amsterdam) wonnen de 1e prijs met hun ‘Foetsie-voedselverspillingspel’. De 2e plaats was voor Casper, Maite, Lotus, Lucas en Noud (Metis Montessori Lyceum, Amsterdam) met hun biologische oplossing waarbij de plant Tillandsia in keukenkastjes vocht verwijderen zodat voedsel langer houdbaar blijft. Maura, Ivy, Mette en Tess (Ichthus Lyceum, Driehuis) pakten de 3e prijs met de door hen ontworpen app ‘Hou het vers’. De winnende teams winnen voor de hele klas een kookworkshop met overgebleven producten.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.