Home » Leerlingen Maris College presenteren voor Jane Goodall

Leerlingen Maris College presenteren voor Jane Goodall

Gepubliceerd op 9 mei 2023

Leerlingen Maris College presenteren voor Jane Goodall

Minke en Luna van het Maris College uit Den Haag mochten hun winnende daktuinontwerp presenteren aan niemand minder dan Jane Goodall. Het project waarbij technasiumleerlingen een daktuin moesten ontwerpen was een opdracht vanuit Roots & Shoots, het jongerenprogramma van de Jane Goodall Foundation. Het project was vorig jaar de opdracht voor de Rijnland Cup, die Minke, Luna en Maya hebben gewonnen.

Roots & Shoots Event met Jane Goodall

Op 28 april was het Roots & Shoots Event in aanwezigheid van Jane Goodall in Burgers’ Zoo in Arnhem. Het evenement werd gepresenteerd door Auke-Florian Hamstra. Er was een inspiratietalk van Jane Goodall en technasiumleerlingen Minke en Luna hebben daar dus hun daktuinontwerp gepresenteerd. Teamgenote Maya kon helaas niet bij de presentatie zijn in verband met vakantie.

Dr. Goodall is een biologe die wereldberoemd is geworden met haar onderzoek naar chimpansees en het was een grote eer voor de leerlingen om haar te mogen ontmoeten.

De Rijnland Cup

De Rijnland Cup is een jaarlijkse wedstrijd van technasiumnetwerk Rijnland waarin het Antoniuscollege, Da Vinci College Kagerstraat, Groene Hart Lyceum, Maris College / Belgisch Park en Veurs Lyceum samenwerken. In 2022 hebben de Rijnlandse technasiumscholen samen met Roots & Shoots en de Leidse biologenclub een projectopdracht ontwikkeld waarvoor tweedeklas leerlingen een daktuin op een bestaand gebouw hebben ontworpen.

Daktuinproject

Minke, Luna en Maya hebben in opdracht van vastgoedbedrijf Local een duurzame, natuurinclusieve daktuin ontworpen voor het dak van de Caballerofabriek in Den Haag. Ze hebben een dak ontworpen vol inheemse planten, fruit en groente. Hier kunnen volwassenen, kinderen en medewerkers van de fabriek veilig recreëren, spelen, leren en groente en fruit plukken. Het dak voorziet in biodiversiteit, waterberging, energieopwekking en technische klimaatinstallaties.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.