Home » Leerlingen leren Technasium kennen tijdens open dagen

Leerlingen leren Technasium kennen tijdens open dagen

Gepubliceerd op 21 februari 2022

Leerlingen leren Technasium kennen tijdens open dagen

Leerlingen uit groep 8 die zich gaan oriënteren op middelbare scholen, kijken wat de school te bieden heeft en of dat hen past. Welke school heeft een aanbod dat hun interesseert en natuurlijk enthousiasmeert. De periode waarin de leerlingen zich aanmelden voor het voortgezet onderwijs is begonnen, zo ook bij de technasiumscholen.

Ondanks dat de open dagen op de meeste scholen online plaatsvinden of er geen ouders mee mogen, zijn de O&O-teams van de technasiumscholen druk bezig om het Technasium te laten zien. Er wordt veel aandacht en tijd besteed aan het creëren en uitzetten van proefprojecten, filmpjes en lessen om de leerlingen kennis te laten maken met het Technasium op hun aanstaande school.

Papieren brug

Zo liet CSG Het Streek in Ede de basisschoolleerlingen tijdens de open dag in teams een brugconstructie bouwen van papieren profielstroken. De technasiumleerlingen die al op Het Streek zitten komen daarbij graag een handje helpen.

Technasiumspel

Ook het docententeam van het Groene Hart Lyceum (Alphen aan de Rijn) heeft zich uitgesloofd om het Technasium te presenteren. De school heeft een technasiumspel ontwikkeld. In het spel voeren de leerlingen met hun ouders binnen 8 minuten een O&O-project uit en ontdekken op die manier wat het Technasium inhoudt en waarom het interessant voor ze kan zijn.

Filmpjes en virtuele tours

Naast de proefprojecten en lessen ontwikkelen scholen voor de online open dagen promotievideo’s en virtuele presentaties. Het Bonhoeffer College (Enschede) heeft een serie gemaakt waar een O&O-project wordt toegelicht aan de hand van opdrachtgevers en leerlingen die over het project vertellen.

Andere scholen laten in korte video’s zien hoe het Technasium op hun school aan bod komt, zoals RSG ’t Rijks (Bergen op Zoom) dat in een korte video informeert over wat het technasiumonderwijs is. Het Dongemond college (Raamsdonkveer) liet technasiumleerlingen een film maken.

Ook de virtuele tour is een mooie manier om de school te laten zien aan achtstegroepers, zoals o.a. Helen Parkhurst (Almere) doet. Op het Walburg College (Zwijndrecht) worden alumnileerlingen ingezet om te vertellen wat het Technasium hen heeft gebracht en hoeveel baat ze er nu nog bij hebben in het hoger onderwijs.

In de media

Ook in andere media zie je het Technasium voorbij komen. Bijvoorbeeld in de talkshow van de lokale omroep Schie.nu met technasiumschool SG Spieringshoek uit Schiedam en in de schoolkeuzespecial van dagblad AD die op bezoek was bij het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam.

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.