Home » Leerlingen Fortes Lyceum bezoeken duurzaam innovatielab TU Delft

Leerlingen Fortes Lyceum bezoeken duurzaam innovatielab TU Delft

Gepubliceerd op 11 november 2021

Leerlingen Fortes Lyceum bezoeken duurzaam innovatielab TU Delft

De tweedejaars technasiumleerlingen van het Fortes Lyceum onderzoeken en ontwerpen in opdracht van de gemeente een klimaatbestendiger Gorinchem. Aan hen de taak om met oplossingen te komen om slimmer om te gaan met water, energie en de warmte die steden vasthouden.

The Green Village

Ook de TU Delft houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderzoeken van klimaatadaptieve oplossingen voor onze leefomgeving. Dat doen ze op The Green Village, het fieldlab voor duurzame innovatie. De leerlingen van het Technasium togen daarom onlangs naar Delft, naar The Green Village om de innovaties zelf te ervaren.

Na een rondleiding door de proeftuin op de campus volgden de leerlingen een workshop waarin ze bedachten hoe al die ideeën toepasbaar zijn op de gebouwen van hun eigen stad Gorinchem. Een grote uitdaging, want hoe ga je om met verschillende soorten gebouwen zoals een stadhuis, een flatgebouw of zelfs een monument?

Innovatieve oplossingen

Hun plannen pitchten de leerlingenteams aan de experts van de TU Delft. Slimme waterputten in de straat, ventilatie die met buitenlucht de huizen koelt of verwarmt en zelfs exotische materialen om accu’s mee te maken, een keur aan innovatieve oplossingen passeerde de revue. Met de feedback van de experts op zak werken de leerlingen de komende periode hun plannen verder uit op school. Aan het eind van het project presenteren de leerlingenteams hun uitgewerkte oplossing voor de stad aan de opdrachtgever: gemeente Gorinchem.

 

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.