Home » Leerlingen doen meesterproefpresentatie in VR

Leerlingen doen meesterproefpresentatie in VR

Gepubliceerd op 11 april 2022

Leerlingen doen meesterproefpresentatie in VR

Het is weer tijd voor de meesterproefpresentaties, zo ook bij het Dongemond College in Raamsdonksveer. Hier heeft een groep leerlingen de opdracht van MARKT 38 architectuur gekregen om een duurzame en modulair gebouwde basisschool te ontwerpen, die qua fysieke omvang gemakkelijk aangepast kan worden aan een wisselende populatie leerlingen. Daarnaast moest de school ook een duurzame en groene speelplaats bevatten.

Presenteren in VR

De leerlingen hadden al op voorhand bedacht om hun meesterproef te willen presenteren met behulp van VR-brillen. Steven Middelkoop, Technator, moedigt dit ook aan: “We proberen met inzet van VR de leerlingen ook te “verleiden” om ook op andere manieren te presenteren, dan de standaard ppt”.

Tijdens het presenteren van het project hebben de leerlingen de opdrachtgever en docenten meegenomen over het schoolplein in VR. In totaal hebben de leerlingen zeven maanden gewerkt aan het project. Ze hebben de VR-wereld gemaakt in Sketch-up en gerenderd naar een 360 foto. Het hele ontwerp is ook in een video te zien.

 

 

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.