Home » Leerlingen doen mee aan makathon op innovatiefestival politie

Leerlingen doen mee aan makathon op innovatiefestival politie

Gepubliceerd op 1 november 2019

Leerlingen doen mee aan makathon op innovatiefestival politie

Meer dan 1.000 politieagenten en -medewerkers uit het hele land kwamen naar deFabrique in Maarssen voor Crossing Borders, het innovatiefestival van de politie, dat op 31 oktober plaatsvond. Op uitnodiging van onze samenwerkingspartner de politie deden leerlingen van de technasiumscholen ’t Hooghe Landt, Niftarlake College en Scholengemeenschap Lelystad mee aan een eendaagse makathon: wie heeft de beste oplossing voor een concrete uitdaging van de politie?

Creatieve oplossingen

De politie legde verschillende uitdagingen voor en de leerlingen gingen in teams aan de slag met het ter plekke bedenken, ontwikkelen en presenteren van een creatieve oplossing. Een van de concrete ontwerpuitdagingen die de politie voorlegde was hoe de politie meer begrip kan kweken voor haar werk bij verschillende doelgroepen. De leerlingenteams ontwierpen daar meerdere creatieve oplossingen voor. Ze maakten daarbij dankbaar gebruik van de aanwezige experts van de politie voor adviezen en feedback.

De politie is al langer opdrachtgever van het Technasium en op Crossing Borders kon hun achterban zien wat deze samenwerking inhoudt en oplevert. Met de makathon konden de deelnemers ervaren wat technasiumleerlingen kunnen brengen als het gaat om innovatie en inspiratie.

Inspiratie en energie

De makathon op het innovatiefestival bracht de leerlingen in een andere setting dan normaal op school bij Onderzoek & Ontwerpen. Ze konden direct samenwerken met experts, maar ook met leerlingen van andere technasiumscholen en ze maakten kennis met verschillende inspirerende en creatieve werkvormen. De leerlingen en docenten van de 3 technasiumscholen keerden aan het eind van de dag vol inspiratie en energie huiswaarts. We bedanken de politie voor de uitnodiging en organisatie.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.