Home » Leerlingen Bonhoeffer College en Het Erasmus winnen reis naar NASA in Houston

Leerlingen Bonhoeffer College en Het Erasmus winnen reis naar NASA in Houston

Gepubliceerd op 13 februari 2024

Leerlingen Bonhoeffer College en Het Erasmus winnen reis naar NASA in Houston

Universiteit Twente en United Space School organiseerden dit jaar het onderwijsproject Countdown to Houston: een ruimtevaartwedstrijd voor bovenbouw havo- en vwo leerlingen in Overijssel.

Darya (6 vwo) van het Bonhoeffer College in Enschede en Ajia (4 vwo) van Het Erasmus in Almelo werden op vrijdag 9 februari uitgeroepen tot de 2 grote winnaars. Aankomende zomer mogen zij 2 weken lang achter de schermen meekijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Samen met in totaal 50 deelnemers uit 25 landen zullen zij deelnemen aan het Summer School programma van de United Space School.

In totaal stonden er 8 leerlingen in de finale, afkomstig van technasiumscholen Bonhoeffer College (Enschede), Het Erasmus (Almelo) en CSG Reggesteyn (Nijverdal) en van Lyceum de Grundel (Hengelo). Als finaleopdracht kregen de zij de vraag: “Hoe kan verveling worden voorkomen bij astronauten tijdens een lange missie naar Mars?”. In een Engelstalige videopitch presenteerden de leerlingen hun creatieve ideeën waarna ze door een deskundige jury bevraagd werden.

De finale werd georganiseerd door het Pre-University programma van Universiteit Twente in samenwerking met United Space School en is mede mogelijk gemaakt door Thales, Demcon & Twente Board.

Bekijk het item over de finale van Countdown to Houston van 1Twente

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.