Home » Leerlingen aan de slag met schone bevoorrading binnenstad Den Haag

Leerlingen aan de slag met schone bevoorrading binnenstad Den Haag

Gepubliceerd op 1 november 2019

Leerlingen aan de slag met schone bevoorrading binnenstad Den Haag

Leerlingen van 4 Haagse basisscholen doen mee met een technasiumproject van het Platform stedelijke distributie Den Haag over de schone bevoorrading van de binnenstad van Den Haag. Door de samenwerking met technasiumschool Maris College maken de basisschoolleerlingen bovendien gelijk kennis met het Technasium en doen ze ervaring op met het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O).

De kinderen denken samen met horeca-ondernemers mee over de schone levering van goederen en diensten in de binnenstad. Op het Maris College, locatie Belgisch Park, werken bovendien 4 leerlingenteams uit de bovenbouw aan een O&O-keuzeproject rondom de emissieloze distributie in de Haagse binnenstad.

Denkkracht leerlingen gebruiken

Met dit initiatief wil de opdrachtgever, het Platform stedelijke distributie Den Haag, de denkkracht van leerlingen gebruiken om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Techniek Nederland is een van de partners  die is aangesloten bij het Platform stedelijke distributie Den Haag. “Leerlingen komen vaak met goede en hele andere ideeën dan volwassenen”, zegt Eef Smits, regiomanager van Techniek Nederland. “Tegelijkertijd is dit een mooie kans voor de leerlingen om in aanraking te komen met techniek en schone dienstverlening en goederenvervoer.”

Samen voor een schone binnenstad

Het project is niet alleen bedoeld om de leerlingen te helpen in hun ontwikkeling, maar ook om de  ondernemers voor te bereiden op de toekomst. Volgens beleidsadviseur Julian Mensies van Evofenedex, ook partner van het Platform stedelijke distributie, zijn nog niet alle ondernemers op de hoogte van de ambitie om in 2025 de binnenstad schoon te laten bevoorraden met voertuigen die geen schadelijke stoffen uitstoten.

9 partners, waaronder Evofenedex, Techniek Nederland en de gemeente Den Haag, tekenden een convenant met de ambitie om in 2025 zo veel mogelijk vrachtbewegingen in de Haagse binnenstad schoon te laten zijn. Het technasiumproject met de leerlingen van het Maris College draagt bij aan de bekendheid van deze ambitie.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.