Home » Leerlingen aan de slag met O&O-projecten over Coronavirus

Leerlingen aan de slag met O&O-projecten over Coronavirus

Gepubliceerd op 21 april 2020

Leerlingen aan de slag met O&O-projecten over Coronavirus

Het vertrekpunt van een O&O-project is altijd een actueel probleem waar een opdrachtgever een oplossing voor zoekt. Het Coronavirus is bij uitstek een actueel probleem. En toen niet alle lopende en op de rol staande O&O-projecten geschikt bleken om in deze bijzondere tijd goed uit te voeren, zijn er door O&O-docenten verschillende vervangende projecten over het Coronavirus geschreven. Deze projecten zijn voor alle technasiumscholen beschikbaar via de projectenbibliotheek.

Opdrachtgever van één van de O&O-projecten over Corona is Prof. Dr. Eric van Gorp (hoogleraar virologie aan het Erasmus MC). Hij is al een aantal jaren opdrachtgever van het technasiumproject Viruskenner waar elk jaar duizenden tweedejaars technasiumleerlingen aan meedoen. Momenteel zijn zijn team en hij druk bezig om onderzoek te doen naar een vaccin en medicatie tegen COVID-19. Voor het project moeten leerlingen met oplossingen komen om allerlei problemen waar we door de huidige coronamaatregelen mee te kampen hebben.

Door met echte en actuele opdrachten aan de slag te gaan, weet het technasiumonderwijs leerlingen vaak beter te motiveren dan regulier onderwijs. En wie weet, kunnen de leerlingen een bijdrage leveren aan het oplossen van de coronacrisis.

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.