Home » JongerenEvent Water & Klimaat voor Drentse en Groningse technasiumleerlingen

JongerenEvent Water & Klimaat voor Drentse en Groningse technasiumleerlingen

Gepubliceerd op 13 februari 2020

JongerenEvent Water & Klimaat voor Drentse en Groningse technasiumleerlingen

Tijdens het JongerenEvent Water & Klimaat op 13 februari lieten 8 teams bestaande uit technasiumleerlingen zien welke oplossingen ze bedacht hebben om hun woonomgeving bestand te maken tegen klimaatverandering. Twee jury’s – een bestaande uit vakexperts en een bestaande uit bestuurders onder leiding van Gronings gedeputeerde Nienke Homan – beoordeelden hun oplossingen.

De jury van bestuurders riep het team van het Montessori Lyceum Groningen uit tot winnaar. Dit team ontwierp een klimaatbestendig en groener Raadhuisplein in Haren. De jury met vakexperts koos voor het Roelof van Echten College, dat een probleem met wateroverlast in een fietstunnel omboog naar een kans voor het bewateren van de planten van een tuincentrum.

Klimaatadaptatie

In het najaar kregen vierdejaars technasiumleerlingen van 8 scholen in Drenthe en Groningen een opdracht over klimaatadaptatie van de waterschappen en provincies – bij monde van Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen. De leerlingen kregen de opdracht om voor hun eigen leefomgeving een plan te maken om hittestress te verminderen én om te gaan met de wateroverlast door hoosbuien. Hun oplossingen moesten ze ook afstemmen met stakeholders uit hun gebied.

Samenwerking met IVN

Het JongerenEvent Water & Klimaat vond plaats in de Energybarn op de Zernike Campus in Groningen. De organisatie was in handen van IVN Natuureducatie en Stichting Technasium.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Deel dit bericht via E-mail, Twitter, Whatsapp, Linkedin

© 2024 Stichting Technasium. Meer informatie over privacy en gebruik.